Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ισορροπία δυνάμεων

Χατζηνικολάου - Σρόιτερ - Κοσιώνη - Ζαχαρέα

Αρχές νέου μήνα και τα κανάλια παραδοσιακά εκδίδουν δελτία Τύπου ανακοινώνοντας τις πρωτιές στα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων. Συγκεκριμένα, τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και ο ALPHA, πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους… και ομολογουμένως είναι από τις λίγες φορές που δικαιολογημένα καυχιούνται, αφού πράγματι στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο μήνα, μετά την επιστροφή Χατζηνικολάου στην παρουσίαση των ειδήσεων…
αποτυπώνεται και με αριθμούς μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα… η οποία επιβεβαιώνει την υπεροχή του Νίκου Χατζηνικολάου και ταυτόχρονα αναδεικνύει την ποιότητα του δελτίου ειδήσεων του ALPHA.

Με άλλα λόγια το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το Φεβρουάριο προηγήθηκε στο σύνολο του κοινού με 21,6%, ενώ το ίδιο διάστημα το δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ τερμάτισε πρώτο στα νεανικά κοινά (15-44) με 20%.

Παράλληλα όμως, οι αριθμοί αποτυπώνουν και μια άλλη αλήθεια για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 που δεν μπορεί να αγνοηθεί και αφορά στο προβληματικό lead in του καναλιού, δηλαδή του προγράμματος που προηγείται των ειδήσεων. Τα «Δίδυμα φεγγάρια» έχουν αποδειχθεί μια αδύναμη σειρά σε σχέση με τον ανταγωνισμό που δεν στηρίζει καθόλου το κεντρικό δελτίο… και ο μόνος λόγος για τον οποίο η ζημιά έχει περιοριστεί σε σχέση με τον παρελθόν είναι καθαρά εξ αιτίας της παρουσίας του Νίκου Χατζηνικολάου.

Τέλος στη ζώνη των 8 το δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα τερμάτισε πρώτο στα νεανικά κοινά με 14,1% και ακολούθησε το δελτίο του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη στο 7,8%.

Συμπέρασμα; Με τη νέα διάταξη των δελτίων ειδήσεων, εκτός από τη διόρθωση στα ποσοστά τηλεθέασης μεταξύ του ανταγωνισμού, επετεύχθη και μια ισορροπία που δεν υπήρχε στο πρώτο μισό της σεζόν.

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: