Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Βγάζει μάτι το πρόβλημα στο πολιτικό ρεπορτάζ της «Ελευθερίας του Τύπου»

Βγάζει μάτι το πρόβλημα στο πολιτικό ρεπορτάζ της "Ελευθερίας του Τύπου"
Χωρίς κατεύθυνση και με ελλείψεις σε καίρια πόστα –Αναμένονται αλλαγές
Η σπονδυλική στήλη μια εφημερίδας που θέλει μάλιστα να κάνει πρωταθλητισμό είναι φυσικά το πολιτικό της ρεπορτάζ. Μπορεί η «Ελευθερία του Τύπου» να έχει μόλις μια εβδομάδα ζωής και θα έλεγε κάποιος ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να ρολάρει το πράγμα, αλλά είναι εμφανή τα πολλά προβλήματα στο πολιτικό της ρεπορτάζ και με δεδομένη τη δυναμική της εφημερίδας και τη ...
δυνατότητα που έδωσε η ιδιοκτησία για να γίνουν ό,τι κινήσεις χρειάζεται ο αρχικός σχεδιασμός σε στρατηγική, αλλά και πρόσωπα είναι σαφές ότι πάσχει. Από το ρεπορτάζ που κάναμε μαθαίνουμε ότι στόχος της ιδιοκτησίας είναι η εφημερίδα να κινηθεί στο λεγόμενο κεντροδεξιό-φιλοευρωπαϊκό χώρο. Όμως δεν αποσαφηνίστηκε προφανώς ποιο ακριβώς σημείο της κεντροδεξιάς θα στοχεύσει και θα στηρίξει η εφημερίδα. Αν κρίνουμε από την επιλογή των προσώπων που έχουν επιλεχθεί στο πολιτικό ρεπορτάζ, αλλά και τη θεματολογία της πρώτης εβδομάδας επικρατεί μια «θολούρα» αφού έγινε προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλες οι συνιστώσες της ΝΔ γεγονός που όπως είναι επόμενο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο τι προβάλλεται και τι γράφεται. Έτσι έχουμε ολίγον από Σαμαρά, ολίγον από Κυριάκο, ολίγον από Ντόρα, ολίγον από Καραμανλή, βάζουμε πλάτη και στον Μειμαράκη και έχουμε καλές σχέσεις και με Παυλόπουλο. Υπάρχουν επίσης κενά σε διάφορα πόστα όπως π.χ στο κυβερνητικό ρεπορτάζ.
Μαθαίνουμε ότι τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί και αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα κινήσεις επίλυσης τους.
Κατά τα λοιπά να επισημάνουμε την πολύ καλή εκκίνηση του ελεύθερου ρεπορτάζ το οποίο ο Μουλίνος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν άριστα. Ειδικά το θέμα της Κυριακάτικης έκδοσης με τον εκπαιδευτή αετών για να καταρρίπτουν drones ήταν εξαιρετικό και ως αποκάλυψη, αλλά και η εικονογράφηση του.

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: