Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΟΝΝΕΔ και Πορτοσάλτε: Από το «Πάρτη με 6» στα debates!


Εδώ και λίγα χρόνια (από το 2011), η ΟΝΝΕΔ (Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας)  «στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων» όπως έλεγε, ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία...

Τα θέματα, ενδεικτικά, «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;», «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;» φανέρωναν και τους προσανατολισμούς της «γαλάζιας παράταξης».
Η δομή του debate περιλαμβάνει δεκάλεπτες εισηγήσεις από δύο ομιλητές, και κατόπιν ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες δίνεται η δυνατότητα στους ομιλητές να απαντήσουν εντός 2 λεπτών. Έπειτα από κάθε τοποθέτηση το κοινό εκδηλώνει την ικανοποίησή του από την απάντηση μέσω μπλε και κόκκινων καρτών. Ουσιαστικά.. 
 μεταφέρεται η αμερικάνικη τεχνική των debates με τα γνωστή αντίληψη του fast food διαλόγου.
Σήμερα η ΟΝΝΕΔ ρίχνεται και πάλι στη μάχη του δημοκρατικού διαλόγου καθώς, όπως μας πληροφορεί, ξεκινά debates, τις πολιτικές αντιπαραθέσεις με επιχειρήματα.
Και αφού θα γίνεται μάχη επιχειρημάτων (όχι ό,τι κι ό,τι) η «γαλάζια» παράταξη, για την καλύτερη επίτευξη του στόχου της, επιτυγχάνει και την άριστη δημοσιογραφική επιλογή στο πρόσωπο του πλέον αντικειμενικού δημοσιογράφου, του γνωστού Άρη Πορτοσάλτε.
Ο Άρης Πορτοσάλτε, λοιπόν, θα συντονίσει τη Δευτέρα το πρώτο debate, με θέμα την υποχρεωτική στράτευση στα 18.
Έτσι, η ΟΝΝΕΔ, αντλώντας τόσο από την ιστορία της όσο και από την παράδοση της φοιτητικής της νεολαίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τραβάει το νήμα από τους «Κένταυρους» και τους «Ρέηντζερς», συνεχίζει με τα γνωστά πολιτικά συνθήματα «και "α" και "ου" και ΔΑΠ ΝΔΦΚ», «Βαγγέλη σέξι, σκίσε τον Αλέξη» και ολοκληρώνει με τις δυνατές πολιτιστικές επιλογές που συνοψίζονται στα γνωστά  «Πάρτη με 6» και αποτυπώνονται στις γνωστές αφίσες:



Xρήστος Κάτσικας (Εφημερίδα των Συντακτών / efsyn)

Δεν υπάρχουν σχόλια: