Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το του Μιλτιάδου... ντρόπαιον

 
ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να μην είναι από το σόι των Μητσοτάκηδων, αλλά δεν είναι και παρακατιανός ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Γαλαζοαίματος της Ν.Δ. είναι ο άνθρωπος, από οικογένεια βαρόνων, με όνομα πατρός σεβαστό και θητείες δημαρχιακές και υπουργικές. Είδατε όμως τι έπαθε χθες στον ΣΚΑΪ.
Τόλμησε ο έρμος να πει ότι δεν συμφωνούν -στη Ν.Δ.- σε όλες τις «παράλογες απαιτήσεις» των δανειστών. Ότι στα εργασιακά, στις συλλογικές συμβάσεις και τις ομαδικές απολύσεις, για παράδειγμα, «εμείς είμαστε μαζί με την κυβέρνηση». Έτσι είπε, και μάρτυρας αδιάψευστος το σχετικό βίντεο...

Ε, τι ήταν να το πει. ΜΑΖΙ με την κυβέρνηση! Δεν έπεσε ευτυχώς φωτιά να τον κάψει, αλλά.. έπεσε SMS να τον τσουρουφλίσει. Ξαφνικά έχασε την ηρεμία του και άρχισε να ζητάει φορτικά, σχεδόν απελπισμένα, τον λόγο, ενώ ο παρουσιαστής τσινούσε ότι ο χρόνος τελείωσε.
Πήρε τελικά τον λόγο για να αναιρέσει τσάτρα-πάτρα όσα «παρεξηγήσιμα» είχε ξεστομίσει. Να πει τα γνωστά για ιδεοληψίες και μπλαμπλα. Και πάνω στην αντράλα του, να σκάσει και το μυστικό: «Επειδή πήρα ένα μήνυμα...». Επειδή πήρε ένα μήνυμα, τραγούδησε ασθμαίνων το τροπάριο του Κυριάκου! Κατόπιν τούτου, ας αποδώσουμε τα εύσημα στο κέντρο επιχειρήσεων της ομάδας αλήθειας. Διότι, όπως αποδείχτηκε, παρεμβαίνει ακαριαίως σε κάθε ολίσθημα, όσο επώνυμος κι αν είναι ο δράστης.
Μπορεί να φανταστεί κανείς τη σκηνή: Παιδιά, αυτός ο μ@λάκας ο Βαρβιτσιώτης, είπε το-και-το. Τιιιιιι; Και πριν το τιιιιι ολοκληρωθεί, πέφτει το SMS επί της κεφαλής του δράστη. Ο οποίος, για να αποφύγει προφανώς τα χειρότερα επί της κεφαλής του, σπεύδει να ανασκευάσει. Κι αυτό είναι το δεύτερο σημείο που αξίζει εύσημα. Λόχος οι μπαγάσηδες στη Ν.Δ. Υπό τις διαταγές του Κυριάκου.
Υπάρχει βέβαια και το τρίτο: Η γραμμή με τα δύο σκέλη. Πρώτον, μην υβρίζετε τους δανειστές. Και δεύτερον, υβρίζετε τους κομμουνιστές. Να κοκορεύεσαι ότι είσαι ΜΑΖΙ με τους δανειστές δεν υπάρχει πρόβλημα -το αντίθετο μάλιστα. Αν ψελλίσεις όμως ΜΑΖΙ με την κυβέρνηση, αντί να τη βρίσεις, σε τρώει το μαύρο φίδι.
Και ο δύστηνος Βαρβιτσιώτης δεν γελοιοποιήθηκε απλώς, επειδή έθεσε εαυτόν εκτός βρισίματος. Έγινε με τη διαπόμπευσή του παράδειγμα προς αποφυγήν για όλο τον λόχο. Να τους κρατάει μακριά από κάθε ύποπτο ΜΑΖΙ το του Μιλτιάδου... ντρόπαιον!
Θανάσης Καρτερός (Αυγή)



Δεν υπάρχουν σχόλια: