Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Βατοπέδι: η συνέχεια της αναξιοπιστίας των ΜΜΕ

ΜΜΕ
Ο ALPHA που πρωτοστάτησε στις δήθεν αποκαλύψεις δεν είπε μια κουβέντα 

Για άλλη μια φορά τα media στην υπόθεση του Βατοπεδίου εμφανίζονται αναξιόπιστα και κυρίως ανακόλουθα σε σχέση με τις σημερινές εξελίξεις και τη στάση που κράτησαν εκείνη την εποχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει… Δυστυχώς όμως η επανάληψη του φαινομένου είναι τόσο συχνή που δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Για αυτό και οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα ΜΜΕ...


Αντίστοιχα όμως συμβαίνει και με το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ντόρας Μπακογιάννη που άλλα έλεγε εκείνη την εποχή και άλλα σήμερα… αφιερώνοντας την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου στη μνήμη του Γιάννη Αγγέλου!

Κανένας λοιπόν, είτε πρόκειται για τα media είτε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, δεν βρήκε να πει μια συγγνώμη. Για μια υπόθεση που δίχασε όσο καμία άλλη την κοινή γνώμη… για μια υπόθεση που χύθηκαν τόνοι λάσπης από τα ΜΜΕ!

Πώς υποδέχθηκαν τα δελτία ειδήσεων όμως την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου;

Η πλειοψηφία των δελτίων, δηλαδή ΑΝΤ1, STAR, ΣΚΑΙ, «έπαιξαν» την είδηση πρώτη, η ΕΡΤ δεύτερη, ενώ ο ALPHA που είχε πρωτοστατήσει υποτίθεται στις αποκαλύψεις, δεν την ανέφερε καν στους τίτλους και την «εξόρισε» σε ένα μονόλεπτο βίντεο μετά τις 7.45!

Μάλιστα ο ALPHA μέχρι πρόσφατα καυχιόταν για τον καθοριστικό του ρόλο στην αποκάλυψη του υποτιθέμενου σκανδάλου… αλλά σήμερα (δηλαδή εχθές στο κεντρικό του δελτίο) δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για το τι πήγε λάθος στο «αποκαλυπτικό» του ρεπορτάζ!

Αντίστοιχη είναι η αντιμετώπιση και από τα site των περισσοτέρων εφημερίδων (της εποχής που επίσης υποτίθεται ότι είχαν πρωτοστατήσει με αποκαλύψεις). Χαρακτηριστική η περίπτωση του «Πρώτου Θέματος» που υποδέχθηκε την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου με πολλές αναρτήσεις… αλλά ούτε μία για το τι πήγε στραβά με το ρεπορτάζ της εποχής εκείνης!

Αυτά όμως είναι τα ΜΜΕ και το πολιτικό προσωπικό της χώρας!

Για αυτό και ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός από τα οχτώ χρόνια λιτότητας το λέει καταπληκτικά με μια φράση (νέας εσοδείας), δηλώνοντας τη βαθιά του απογοήτευση για την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού και την ανεντιμότητα των ΜΜΕ: μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: