Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Καναλάρχης με 1.400 ευρώ το μήνα


Από τα Πετράλωνα έως τη Σάμο ένα πούρο δρόμος
Ακόμη και το τελευταίο καφενείο αυτής της χώρας πληρώνει ενοίκιο, εισφορές και μια σειρά φόρων, άλλοτε δίκαιων και άλλοτε άδικων! Η μόνη επαγγελματική τάξη που δεν θέλει να πληρώνει τίποτα είναι οι καναλάρχες! Και όχι μόνο δεν θέλουν να πληρώνουν… επιπλέον κάνουν και «σόου» διαμαρτυρόμενοι ότι αδικούνται όταν πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη…
εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη του Μέσου που διαθέτουν!
Το είδαμε στην περίπτωση του Mega… Ενώ ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα σε επίπεδο περιφέρειας αυτή τη φορά, είναι η Σαμιακή Τηλεόραση (της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου) που κάνει λόγο για υπέρογκο ενοίκιο στην DIGEA… Προφανώς οι δυο περιπτώσεις δεν είναι ίδιες… ούτε τα μεγέθη είναι ίδια… άλλα ούτε και το ενοίκιο!
Πριν όμως δούμε πόσο «υπέρογκο» είναι αυτό το ενοίκιο… Ας αναρωτηθούμε τι γινόταν τα παλαιότερα χρόνια που δεν υπήρχε ο ψηφιακός πάροχος… Εκείνα λοιπόν τα χρόνια ήταν ακόμη πιο εύκολο να είσαι καναλάρχης… αφού τους πομπούς, τα ρεύματα, όλα… βρισκόταν πάντα τρόπος και τα πλήρωνε ο Δήμος, δηλαδή οι κάτοικοι της κάθε πόλης!
Με άλλα λόγια, όταν κάποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του μοιραία θα τις επιβαρυνθεί κάποιος άλλος! Είναι άγραφος νόμος! Πόσο δίκαιο όμως, είναι αυτό;
Ειδικά στις περιπτώσεις των ιδιοκτητών που διαθέτουν τηλεοπτικούς σταθμούς και μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, σε αντίθεση με έναν απλό ιδιοκτήτη καφενείου!
Ο τελευταίος όμως είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει κάθε μήνα ενοίκιο για την επιχείρηση του… ο καναλάρχης δεν πρέπει;
Και για να επανέλθουμε στο «υπέρογκο» ποσό που επικαλείται το συγκεκριμένο περιφερειακό κανάλι, πρόκειται για 1.400 ευρώ.
Αν λοιπόν δεν μπορείς να πληρώσεις τους εργαζόμενους, τις ασφαλιστικές εισφορές ή την εν λόγω μηνιαία συνδρομή, δεν σε υποχρεώνει κανείς να είσαι καναλάρχης, υπάρχουν κι άλλες δουλειές! Ίσως με λιγότερο γκλάμουρ και δημοσιότητα, αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Δεν γίνεται ο ιδιοκτήτης  καφενείου στα Πετράλωνα για παράδειγμα να πληρώνει 800 και 1.000 ευρώ ενοίκιο και ο καναλάρχης τίποτα!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: