Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Μεταμεσονύκτιο ενημερωτικό magazino, 3 με 4 τα ξημερώματα


Στο πρόγραμμα του Easy 97.2, ενός (ουσιαστικά) μουσικού ραδιοφώνου, υπάρχει μια ώρα που λένε μόνο ειδήσεις.
Το magazino αυτό, εν αντιθέσει με εκείνα των παραδοσιακών ενημερωτικών ραδιοφώνων που βγαίνουν 2 με 3 το μεσημέρι (ΕΔΩ), μεταδίδεται 3 με 4. Όχι το μεσημέρι, αλλά τη... νύχτα! Και μάλιστα μετακόμισε εκεί από το πρωινό 5 με 6 που ήταν για πολύ διάστημα, μια πιο «ανθρώπινη» δηλαδή ώρα...

Ο Easy 97.2, ως γνωστόν, όλη τη μέρα παίζει μουσικές εκπομπές με ξένα mainstream κομμάτια, με μεγάλη απήχηση στο ραδιοφωνικό κοινό. Ωστόσο, στα έγγραφα του ΕΣΡ η συχνότητα του Easy παραμένει ενημερωτικού χαρακτήρα. Ως «κατάλοιπο» του παλιού ΑΝΤ1 FM, ο οποίος είναι κλειστός από το Σεπτέμβριο του 2012. Κι αυτό, παρά την προ τριών ετών ψήφιση της διάταξης που επιτρέπει στα ενημερωτικού χαρακτήρα ραδιόφωνα να αλλάξουν σε μη ενημερωτικά.
Έτσι, για να διατηρηθεί έστω στο minimum ο ειδησεογραφικός χαρακτήρας των 97.2 και να μην υπάρξουν ενστάσεις από το ΕΣΡ, παρέμειναν τα δελτία ειδήσεων -πήγαν στα παρά τέταρτο των ωρών- μαζί με ένα magazino, που από τις 12 το μεσημέρι πήγε στις πρώτες πρωινές ώρες. Πριν μόλις λίγους μήνες όμως, εκείνο μεταφέρθηκε ακόμα πιο νωρίς, στις... 3 το χάραμα.

Επόμενο στάδιο (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) τα Naked News. Αν κάνει και αυτό ο ραδιοσταθμός εμείς υποσχόμαστε να βάζουμε ξυπνητήρι καθημερινά στις τρεις τα ξημερώματα για να παρακολουθούμε με προσοχή τις... ειδήσεις!
Σε γενικές γραμμές τα «Νέα του Easy» δεν είναι, θα λέγαμε, και το πρότυπο εκπομπής για το είδος του. Είναι σαν ένα κλασσικό ολιγόλεπτο δελτίο ειδήσεων που παίζουν τα ενημερωτικά ραδιόφωνα, μόνο που αυτό κρατάει μια ώρα. Εκεί αναφέρονται μεν στα γεγονότα της ημέρας, χωρίς όμως οποιαδήποτε παρέμβαση κάποιου σχολιαστή ή ενός ρεπόρτερ, όπως είθισται. Το μόνο που συνοδεύει τον ατέρμονο λόγο είναι ένα μουσικό «χαλί» που παίζει αδιάκοπα.
Η παρουσίασή του έχει περάσει από πολλά χέρια. Κώστας Λασκαράτος, Κύρα Κάπη, Γιώργος Μαστής και εσχάτως η Φρόσω Κυριάκου, στο «γερμανικό νούμερο» στον σταθμό - υποθέτουμε πως θα είναι ηχογραφημένο. Κι αυτή είναι η μόνη ενημερωτική πινελιά στον Easy, καθώς στις υπόλοιπες 23 ώρες του προγράμματός του είναι προσηλωμένος στις μουσικές του και μόνο.

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: