Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τροπολογία για την επιστροφή των χρημάτων στους 4 υπερθεματιστές


Επιστρέφονται 85 εκατ. ευρώ στους υπερθεματιστές  των τηλεοπτικών αδειών

Τροπολογία που περιγράφει τις προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών κατατέθηκε στη Βουλή...

Με την τροπολογία που υπογράφεται από τους Νίκο Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτο τίθενται οι προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους αναδειχθέντες ως υπερθεματιστές στον διενεργηθέντα διαγωνισμό για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών , μετά την ανάκληση της σχετικής προκήρυξης σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ειδικότερα ορίζεται πως ποσά τα οποία πρέπει να επιστραφούν για την πρώτη δόση του τιμήματος, και τα οποία ανέρχονται σε 85 εκατ. ευρώ περίπου, παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη φορολογική διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν ρυθμιστεί.
Δεν επιστρέφονται ποσά τα οποία ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες βεβαίωνες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης.
Τέλος, ξεκαθαρίζεται πως για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: