Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Παρέμβαση Ν. Παππά για τα όρια ενοικίου της Digea


Συγκροτώντας Ειδική Επιτροπή με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και της ΕΕΤΤ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής παρεμβαίνει στις τιμές ενοικίασης των τηλεοπτικών συχνοτήτων από τον ιδιώτη πάροχο δικτύου Digea. Η Ειδική Επιτροπή συγκροτήθηκε με απόφαση του Νίκου Παππά και μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να διερευνήσει τις επιπτώσεις που θα έχουν οι τροποποιήσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών του χάρτη συχνοτήτων στο τεχνοοικονομικό μοντέλο (ΑΟΤ)...


Πρόκειται για τον μαθηματικό τύπο που ενέκρινε η ΕΕΤΤ για τον καθορισμό από την Digea του μηνιαίου ενοικίου συχνότητας. Με βάση τον ΑΟΤ, το ενοίκιο για τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας έχει οριστεί περίπου σε 1,2 εκατ. ευρώ το έτος, ενώ για τους περιφερειακούς ορίζεται, κατά περιφερειακή ζώνη, από 130.000 ευρώ έως και 600.000 ευρώ τον χρόνο.

Η Επιτροπή θα μελετήσει το συνολικό ετήσιο κόστος ανάπτυξης και λειτουργίας του δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και το πώς επηρεάζει το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης ανά περιεχόμενο, ανά Mbps και ανά έτος, για τους παρόχους περιεχομένου εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Η Επιτροπή θα λάβει υπόψη της διάφορα οικονομικά μοντέλα και αυτό που είχε αναπτύξει η ΕΕΤΤ το 2014.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: