Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

H Ελενα Ακρίτα, ο Βαγγέλης (ο φύλακας) και ο Κινέζος


 Η απορία για την Πέμη Ζούνη και το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

Μεγάλο θόρυβο προκάλεσε το θέμα της παράστασης «…Και Ιουλιέτα» που υποτίθεται ότι θα σκηνοθετούσε ο βραβευμένος με Οσκαρ Ταϊβανός σκηνοθέτης Ανγκ Λι στο Ιδρυμα Κακογιάννης με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη. Η οποία σημειωτέον είχε μοιράσει εν γνώσει της «επεξεργασμένες» φωτογραφίες -το παραδέχθηκε άλλωστε σε επιστολή που έστειλε στα Μέσα.
Το Ιδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" έβγαλε με τη σειρά του σχετική ανακοίνωση που έκανε λόγο «για ...
στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας». Η ανακοίνωση μάλλον εξόργισε την Ελενα Ακρίτα η οποία έγραψε στο fb:.. 
«Μπορεί να έρθει 'επίσημος' στο σπίτι σου και να μην το γνωρίζετε, κύριοι του Ιδρύματος 'Μιχάλης Κακογιάννης'; Για να δούμε λίγο και την άλλη πλευρά. 
Διαβάσαμε τόσο την συγγνώμη της Πέμης Ζούνη, όσο και την ανακοίνωση του Ιδρύματος 'Μιχάλης Κακογιάννη' περί ηλεκτρονικού εγκληματος. Και είναι. Καραμπινάτο. Μέχρι εδώ καλά. 
Όμως. Στο φωτοσοπ, ο Ανγκ Λι είναι ταχαμ' ΜΕΣΑ στο ίδρυμα, ναι; Ναι. Απορία: πότε μπήκε, πότε βγήκε κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι; Η καθαρίστρια του κτιρίου δεν ειδοποιήθηκε να πάρει λίγο τα απ' έξω απ' έξω; Στον φύλακα δεν είπανε "Βαγγέλη, αν δεις έναν κινέζο μην τονε διώξεις".
Λογικά λοιπόν, κάποιοι υπεύθυνοι του Ιδρύματος θα έπρεπε - μη σου πω θα όφειλαν - να τον συναντήσουν. Να τον υποδεχτούν και να τον ξεναγήσουν. Να του πουν δυο λόγια για τον μεγάλο έλληνα συνάδελφο του Μιχάλη Κακογιάννη. Και τέλος να του δώσουν κάτι, ως αναμνηστικό. Ένα άνθος, ένα τσολιαδάκι, μια αμαλία κάτι. 
Λένε τώρα πως ιδέα δεν είχαν ό,τι ο Ανγκ Λι, αυτός ο πρώτος τυχών ήρθε ή δεν ήρθε. Ο,τι πείτε. Να το δεχτούμε - μόνο αν δεχτούμε παράλληλα ότι κανείς δεν τον υποδέχτηκε εκ μέρους του Ι.Μ.Χ, κανείς δεν τον τίμησε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Και σίγουρα κανείς δεν τσέκαρε με τον φύλακα της εισόδου "ήρθε Βαγγέλη η κυρία με τον κινέζο;' Κι όταν 'έφυγε' ο Λι όχι τσολιαδάκι, ούτε καν ευχαριστήριο μέιλ δεν του στείλανε; 
Είπανε πως, λόγω της ηθοποιού, δεχτήκανε at face value το θεατρικό πακέτο. Δηλαδή χρηματοδοτείς την παράσταση κι όχι μόνο δεν τσεκαρεις πού πάνε τα λεφτά, αλλά περιμένεις την LIFO να σου πει τι γίνεται στο σπίτι σου;
Η Πέμη Ζούνη έκανε πολλά, αλλά έκανε τα πάντα; Δεν ξέρω μπροστά δεν ήμουνα - εδώ δεν ήτανε η Ζούνη, θα μου πεις. Η οποία ασυζητητί ευθύνεται γιατί η υπόθεση είναι σοβαρότατη. Απλώς μια απορία την έχω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: