Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ξέρεις από βέσπα;


Οι 4 ταχύτητες, τα 3 χρόνια του Ποταμιού και το παραμύθι του Σταύρου 

«Στη χώρα της ψεύτικης ταμπέλας, πρέπει, αυτή τη φορά να δώσουμε την μάχη του περιεχομένου και να διαδώσουμε το παραμύθι μας ένα παραμύθι – για πρώτη φορά - χωρίς ψέματα. Η χώρα έχει ...
ανάγκη από επανεκκίνηση και όχι από αναπαλαίωση». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του Ποταμιού για τα τρία χρόνια από την ίδρυση του.
Ο Θεοδωράκης που χαρακτήρισε το Ποτάμι «κυψέλη δημιουργίας» ξεκίνησε την ομιλία του, στον πολυχώρο Acro στην Ιερά Οδό, με μια ιστορία από τα παιδικά του χρόνια:
"Δεν ήρθε η εποχή που θα λέμε ιστορίες, απέχουμε πολύ από την συνταξιοδότηση, θέλω όμως να σας διηγηθώ μια μικρή περιπέτεια Που έζησα μικρός. Αγόρασα μια βέσπα την πήρα, εδώ, από την.. 
Πειραιώς και έμαθα να την οδηγώ στην κατηφόρα της Ιεράς οδού στον δρόμο προς την Αγία Βαρβάρα. Σε μια εβδομάδα την πήγα πίσω στο συνεργείο. Νόμιζα ότι ήταν ελλαττωματική. - «Όταν έχω πρώτη ξεκινάει αμέσως, αλλά δεν τρέχει». - «Και όταν έχω τέταρτη δυσκολεύομαι να ξεκινήσω αλλά μετά τρέχει».
Ο μηχανικός με κοίταξε με απορία και μετά μου εξήγησε ότι οι ταχύτητες δουλεύουν διαδοχικά. Πρώτη – Δευτέρα - Τρίτη – Τετάρτη. Σαράντα χρόνια από τότε εμείς που μάθαμε τη ζωή στις κατηφόρες και τις ανηφόρες. - Και όχι στο ίσιωμα σαράντα χρόνια από τότε, φτιάξαμε το Ποτάμι! Σχεδόν κανείς από εμάς δεν είχε κομματικό δίπλωμα. Φτιάξαμε όμως από το πουθενά ένα Κίνημα με λύσεις για τη χώρα - Μακριά από το ευχολόγιο, των παλιών κομμάτων. Καινούργιες ιδέες τολμηρές αλλά και τεκμηριωμένες προτάσεις. Έτσι το Κίνημα μας συσπείρωσε αμέσως Πολίτες προσωπικότητες νέους που ήταν αποκλεισμένοι ;πό τους κομματικούς μηχανισμούς. Κινητοποιήσαμε δυναμικές μειοψηφίες. Έτσι έγινε το Ποτάμι, κυψέλη Δημιουργίας!».

zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: