Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Γερούν γερά, η ξεφτίλα είναι κοντά


Όταν ο Ντάισελμπλουμ ασκείται στον ρατσισμό και στον μισογυνισμό

Είναι αυτό το πράγμα που οι Εγγλέζοι το λένε comic relief. Όπου δηλαδή εν μέσω περιστάσεων δύσκολων, σοβαρών, για να μην πω τραγικών σκάει μύτη ένας μαλάκας και λέει κάτι που κάνει την ομήγυρη να σκάσει στα γέλια. Και καταλαβαίνουν όλοι και όλες ότι η ζωή συνεχίζεται και δεν είναι τα πάντα για θάνατο και παίρνουν κουράγιο για να συνεχίσουν τον τίμιο αγώνα και ρίχνονται με τα μούτρα και λοιπά και λοιπά μπορώ να συνεχίσω ως αύριο αν θέλετε. Όπως μπορεί να συνεχίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τις ρατσιστικές παπάρες και το μισογυνικό παραλήρημα, ως την ώρα που θα βγάλει ο ήλιος κέρατα…


Ίσως φταίει το αποτέλεσμα των Ολλανδικών εκλογών. Εκεί που πήρε το κόμμα του το τσιβί, όπως λέμε και στα Τρίκαλα. Ίσως είναι αβάσταχτη η θλίψη και κάπου έπρεπε να ξεφορτώσει το κακό κάρμα ο Γερούν. Ίσως καταλαβαίνει ότι πάνε περίπατο οι πολιτικές του φιλοδοξίες και ότι πρέπει να φιλάει κατουρημένες ποδιές ως τη Δευτέρα Παρουσία (ή ως την ώρα που θα βγάλει ο ήλιος κέρατα!) για να εξασφαλίσει το παντεσπάνι του. Ίσως πέρασε από κάνα κόφι σοπ του Άμστερνταμ λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και του δώσανε Αλβανό αντί για Μαροκιάνο και μπέτωσε ο δόλιος. Όπως και να ‘χει το πράγμα, το άνοιξε το στόμα του και δεν πετάχτηκε ένα βατραχάκι πετάχτηκε ο βάλτος ολόκληρος μαζί με τα νούφαρα!

Με δικά του λόγια:

"Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια".

Αυτά ο πολιτισμένος Ολλανδός. Αυτά ο τεχνοκράτης ο άτεγκτος, που βλέπει εμπρός του μόνο αριθμούς και δεν είναι σαν τους συναισθηματικούς Μεσόγειους. Αυτά ο άριστος των αρίστων, που έχει λύσεις για όλα και δεν το ρίχνει ποτέ στην κλαψούρα και τη γκρίνια. Αυτά ο «Γερούν γερά», που τον βλέπανε κάποια δικά χοιρινά μας ως Ρόμελ της ευταξίας και της ευνομίας. Αυτά ο αλληλέγγυος Ευρωπαίος που ακούει για Νότο και ανακατεύονται τα τζιέρια του. Και βγάζει όλη του τη ρατσιστική χολή απέναντι σε ό,τι βρέχει η Μεσόγειος. Συγγνώμη, βάλε και την Πορτογαλία μέσα, γιατί είναι κι αυτοί κοντοί και μελαχρινοί. Και στραβοκάνηδες, όχι σαν τους περήφανους συμπατριώτες του Ντάισελμπλουμ που διδάσκουν ήθος και αξίες σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Και βεβαίως δεν σταμάτησε εκεί η σαπίλα του Γερούν. Διόλου τυχαίο δεν είναι εκείνο το «γυναίκες» πλάι στα ποτά. Διότι, αφενός τα θηλυκά είναι αντικείμενα προς αγοραπωλησίαν και αφετέρου μόνο τα αρσενικά έχουν δικαίωμα να ξοδεύουν. Οι κυρίες, ούτε να καταστραφούν δεν επιτρέπεται, ούτε να τις πάρει ο διάολος con gusto. Για να τις πληρώνουν οι άντρες αφέντες είναι, για να βγάζουν τα γούστα τους. Και τα απωθημένα του Γερούν, που προφανώς, προφανέστατα ονειρεύεται διονυσιακά όργια μακριά από τις ζοφερές αίθουσες του Eurogroup. Τόσο άθλιος, τόσο ξεφτιλισμένος, τόσο βοθρολυματικός. Πού είναι άραγε ο Λαζόπουλος να υπογράψει εδώ και τώρα το αριστούργημά του;

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: