Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

To MEGA εξασφάλισε προσωρινή διαταγή απαγόρευσης στην μεταβολή του σήματος


Η αντιπαράθεση Digea – Mega έφθασε στο ΕΣΡ. Ο τηλεοπτικός σταθμός, έχοντας ήδη εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή στο σήμα του από την Digea, ενημέρωσε τη ραδιοτηλεοπτική αρχή για τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κατά την οποία έγινε ακρόαση των εκπροσώπων της Τηλέτυπος (Mega) και της Ψηφιακός Πάροχος (Digea)...


Από το Mega υπήρξε αντίδραση και προσφυγή στο δικαστήριο, με παράλληλη αναγνώριση πως το ΕΣΡ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τέτοιες αποφάσεις. Μακριά, όμως, από τα φώτα της δημοσιότητας ένα περιφερειακό κανάλι έβαλε λουκέτο λόγω οικονομικού «στραγγαλισμού», εκ μέρους της Digea, όπως καταγγέλλει. Η Σαμιακή Τηλεόραση ανακοίνωσε πως θα εκπέμπει πλέον μόνο στο διαδίκτυο, καθώς η Digea «προέβη σε απομείωση του σήματος και στην τοποθέτηση “μπάρας” στην οθόνη, προκειμένου να πιέσει τον σταθμό για πληρωμή των καθυστερούμενων ενοικίων, μέχρι τον οριστικό στραγγαλισμό του». Στη δημόσια ανακοίνωσή του το ιδιωτικό κανάλι της Σάμου σημειώνει ότι «τα προβλήματα και η τελική απώλεια του σήματος οφείλονται στην εταιρεία που έχει την αποκλειστικότητα της ψηφιακής μετάδοσης (Digea) και η οποία, παρά τα κατά καιρούς προβλήματα κάλυψης ολόκληρων περιοχών της εμβέλειάς μας ή τα προβλήματα έως και την απώλεια σήματος, με τις πρώτες ενδείξεις καταιγίδας, μας ζητάει υπέρογκη μηνιαία συνδρομή, στην οποία, σαν τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ενός παραμεθόριου νησιού, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε».

Είναι άγνωστο πόσοι συνολικά σταθμοί στην επαρχία έχουν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση.

Για την απουσία κάλυψης των παραμεθόριων περιοχών με ψηφιακό σήμα έκανε παρέμβαση στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος δήλωσε πως ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα και εντός του Απριλίου θα αρχίσει σταδιακά η κάλυψη της προβληματικής τηλεοπτικής λήψης, ξεκινώντας από τη Θράκη. Το θέμα είναι «εθνικό», δήλωσε ο υπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυβέρνηση εξετάζει ένα μεικτό σύστημα τηλεοπτικής κάλυψης, μέσω δορυφορικών πιάτων κατ’ αρχάς αλλά και μέσω διαδικτύου.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: