Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τεχνητό διχασμό για το Survivor επιχειρούν δημοσιογράφοι και αριστερά ΜΜΕ

 Survivor
Ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη – Στον ύπνο έπιασε ο ΣΚΑΙ τους ανταγωνιστές του

Δεν αιφνιδιάστηκαν μόνο, τους έπιασε στον ύπνο ο ΣΚΑΙ με το σαρωτικό τυφώνα του Survivor. Τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και ο ALPHA, αλλά και το STAR από το οποίο πήρε τα δικαιώματα το κανάλι του Φαλήρου, αμέσως μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που ακυρώθηκε… τρέχουν και δεν φθάνουν για να μαζέψουν τη ζημιά στα ποσοστά τηλεθέασης και να αποκλείσουν το σενάριο της ολικής καταστροφής για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος της σεζόν!..


Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση… αφού το παιχνίδι έχει ξεφύγει πια από το στενό πλαίσιο της τηλεόρασης και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στην ελληνική κοινωνία… μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε ερώτηση στη χθεσινή του συνέντευξη στα social media… Η μοναδική ελπίδα των ανταγωνιστών του ΣΚΑΙ είναι να εμφανίσει «κοιλιά» ή να υπάρξει κόπωση του κοινού… πράγμα απίθανο όμως, μιας και οι χαρακτήρες που συμμετέχουν στο ριάλιτι επιβίωσης είναι τόσο συγκροτημένοι, δυνατοί και αληθινοί που κανένας σκηνοθέτης ή σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να τους εφεύρει και να τους αποτυπώσει στο φακό… Επιπλέον δε, η διείσδυση του παιχνιδιού είναι τόσο ισχυρή που έχει καταφέρει το μαγικό – κι αυτό είναι η επιτυχία του, να το βλέπουν κι όσοι το βρίζουν! Άρα πολύ δύσκολα τα υπόλοιπα κανάλια θα μπορέσουν να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού με κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Έτσι λοιπόν ο μοναδικός στόχος του ανταγωνισμού θα πρέπει να είναι ο περιορισμός της χασούρας με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ο ΑΝΤ1 φαίνεται να το συνειδητοποίησε έστω και την τελευταία στιγμή και έκανε πίσω… αποφασίζοντας να μην ανατρέψει τον προγραμματισμό του και να μην εντάξει τελικά στο πρόγραμμά του το αντίπαλο παιχνίδι του Survivor… αφού κάτι τέτοιο θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να συμβεί, ώστε το Πάσχα να βγει στον «αέρα»!

Πέρα όμως από τον ανταγωνισμό των καναλιών για την καθολική επικράτηση του ΣΚΑΙ στο prime time… Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιστροφή του φαινομένου να διχάζεται η κοινή γνώμη για την ποιότητα ενός τηλεοπτικού προγράμματος… Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μια τεχνητή ένταση που προκαλούν κυρίως τα media και οι δημοσιογράφοι. Τα media αριστερών αποχρώσεων – υπήρξε σχετικό άρθρο στην «Αυγή» (εδώ), αλλά και οι δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν ανταγωνιστικά συμφέροντα!

Με άλλα λόγια πρόκειται για μια κριτική από τα ΜΜΕ με έναν παρωχημένο τρόπο που μένει στην επιφάνεια… προσεγγίζοντας το φαινόμενο με ηθικοπλαστικούς όρους… για το τι είναι ποιοτικό και τι όχι… αγνοώντας την πολυπλοκότητα της σημερινής πραγματικότητας… αλλά και τις προσλαμβάνουσες που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος από την καταιγίδα εικόνων και πληροφοριών που δέχεται καθημερινά από παντού. Στην ουσία όμως, είναι μια κριτική που αντιμετωπίζει τον πολίτη μονοδιάστατα και μονολιθικά!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: