Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Το «ηλίθιε» αφορά και σας... ηλίθιοι!

Σόιμπλε
Ολοι όσοι την «καταβρήκαν» επειδή ο Σόιμπλε ήταν προσβλητικός απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό στο Νταβός, ερμηνεύουν τη φράση του «είναι η εφαρμογή, ηλίθιε» καταπώς τους συμφέρει.

Θεωρούν ότι γελοιοποιεί τον Τσίπρα, αλλά τους ίδιους δεν τους αφορά. Αυτοί δικαιούνται να πανηγυρίζουν γιατί ο αντίπαλός τους ξεφτιλίζεται. Κι όμως τους αφορά και πολύ μάλιστα.

Αυτοί ήταν... που έδωσαν τη μάχη υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, αυτοί ήταν που παρακαλούσαν τον Τσίπρα να ψηφίσει τα πάντα τον Ιούλιο για να μην έρθει η καταστροφή, αυτοί ήταν που έβαλαν πλάτη να περάσει τον Αύγουστο και το τρίτο Μνημόνιο στη Βουλή, αυτοί είναι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν με φανατισμό ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη πάση θυσία.

Τώρα υποδύονται τους οργισμένους, σιγοντάρουν τις κινητοποιήσεις και εγκαλούν την κυβέρνηση για πρωτοφανή αναλγησία.

Ο Σόιμπλε (πρέπει να του το αναγνωρίσουμε) είναι σαφής και καθαρός: οι συμφωνίες είναι σωστές, το πρόβλημα υπάρχει στην εφαρμογή τους.

Αυτό έλεγε στα προηγούμενα μνημόνια, αυτό λέει και σήμερα.

Αν όμως το πρόγραμμα είναι καλό, τότε το μπλοκ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων (κόμματα, μέσα ενημέρωσης, δημοσιολόγοι) που καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που προβλέπονται στη συμφωνία, οφείλει να μας πει και κυρίως να πει στους διαδηλωτές τι ακριβώς προτείνει να γίνει.

Εχει εναλλακτική; Πιστεύει ότι μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να πείσει τους εταίρους να αλλάξουν στρατηγική;

Πιστεύει ότι μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να βρει τρόπους να εφαρμόσει την ίδια συμφωνία με πιο ήπιο τρόπο, ώστε να αποσυρθούν από τα μπλόκα οι αγρότες και από τους δρόμους οι άλλες κοινωνικές ομάδες;

Πιστεύει ότι η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) μιας χώρας που είναι σε καθεστώς επιτροπείας έχει τη δυνατότητα να χαράξει πολιτική ερήμην των δανειστών;

Και ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ και το ΔΝΤ ζητούν ακόμη πιο σκληρές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό γιατί με το σχέδιο Κατρούγκαλου τα νούμερα δεν βγαίνουν, ενώ δεν δείχνουν καμιά διάθεση να υποχωρήσουν στο θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών γιατί, όπως αναφέρουν, οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι τώρα χάιδευαν τα συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα.

Ηδη οι ιμάντες τους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης άρχισαν να διακινούν το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα: «Ή προχωράτε γρήγορα και χωρίς αστερίσκους ή θα επανέλθει στο τραπέζι το Grexit».

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να ξεκαθαρίσουν στους εξεγερμένους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και σ’ όλους τους διαμαρτυρόμενους ότι όσο στην ευρωζώνη κάνουν κουμάντο ο Σόιμπλε και οι σύμμαχοί του, η Ελλάδα θα σέρνεται.

Ανάγωγα

«Οι λέξεις κυριαρχία, τιμή, αξιοπρέπεια κουρελιάστηκαν τον ένα χρόνο που κυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.» αναφέρει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Προφανώς πιστεύει ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια των μνημονίων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ αυτές οι λέξεις είχαν βρει το νόημά τους!
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: