Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ξεμένει από χρήματα ο «Αθήνα 9.84» και τα κόβει από τους συμβασιούχους του

Τους «μαγειρεύουν» περικοπές, θα πληρώνονται με ένα συγκεκριμένο ποσό το επόμενο διάστημα και όχι αναλόγως τη σύμβασή τους.
Γύρω στα 500 ευρώ θα παίρνει ο καθένας τους για τους 4-5 μήνες που ακολουθούν και, μετά, βλέπουμε. Ιδού το σχετικό mail που τους έστειλαν την Παρασκευή καλώντας τους αύριο Δευτέρα στην Τεχνόπολη (όχι για κάποια συναυλία, αλλά) για επώδυνες ανακοινώσεις. 



Μπορεί... ο Δήμος Αθηναίων να πλήρωσε γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ για εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων (με τον Σάκη Ρουβά να ανάβει το νοικιασμένο δέντρο) αλλά ετοιμάζεται να κόψει χρήματα από τους 60 τόσους συμβασιούχους που δουλεύουν στο δημοτικό ραδιόφωνο. Με άλλα λόγια, κρατώντας 300 ευρώ από τον καθένα τους, γλιτώνει 18 χιλιάδες ευρώ το μήνα, ήτοι 200 χιλ. και κάτι το χρόνο. 


Για να κάνει δηλαδή το κομμάτι του ο Καμίνης στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στο νοικιασμένο -επαναλαμβάνω- χριστουγεννιάτικο δέντρο, κόβει τους μισθούς δύο ετών από δεκάδες εργαζόμενους. Η συνετή διαχείριση του Γιώργου Καμίνη που προαλείφεται και για... ηγέτης της Κεντροαριστεράς. Αν κι εδώ που τα λέμε «Καμίνης» και «ηγέτης» στην ίδια φράση δεν ταιριάζουν, δίκιο έχετε. 

Εκτός κι αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, πράγμα το οποίο δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό, οπότε η ενημέρωση να είναι για καλό. Για αυξήσεις, ας πούμε (μπλακ χιούμορ). Αν χρειάζονται οι συμβασιούχοι στον «Αθήνα 9.84»; Χωρίς αυτούς ίσως και να μην βγαίνει το πρόγραμμα. 

update: Από τη διοίκηση του σταθμού μας ενημέρωσαν πως το 500αρικο θα είναι προσωρινό και όχι μόνιμο, μέχρι να λάβουν την κρατική επιχορήγηση και πως οι συμβασιούχοι είναι λιγότεροι από 50.
 Δημήτρης Κανελλόπουλος
- See more at: http://www.e-tetradio.gr/article/13196/KSemenei-apo-xrimata-o-Athina-984-kai-ta-kobei-apo-tous-sumbasiouxous-tou#sthash.PSxvuTq9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: