Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η πρώτη του κινήματος Βαρουφάκη στο διαδίκτυο

Στις 9 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανακοινώσει από το Βερολίνο την ίδρυση του Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25) με στόχο «τον εκδημοκρατισμό των θεσμών της Ε.Ε.». Η πρεμιέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε ήδη! Η «Δημοκρατία στην Ευρώπη|Κίνημα 2025», θα έχει στο εξής παρουσία και στα social media, με λογαριασμούς τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram.

«Το DiEM (Democracy in Europe | Movement 2025) είναι ...στον αέρα» ενημερώνει τους followers (ακολούθους) του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Η «Δημοκρατία στην Ευρώπη|Κίνημα 2025», θα έχει στο εξής παρουσία και στα social media, με λογαριασμούς τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram. 

Democracy in Europe Movement 2025. The EU will be democratised Or it will disintegrate! #diem25… https://t.co/GzPLnFQ3Hc

— diem25.official (@diem25_official) Ιανουάριος 29, 2016

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκδημοκρατιστεί ή θα διαλυθεί», είναι το πρώτο μήνυμα που αναρτήθηκε και στους δύο λογαριασμούς.

Σε κάποιες χώρες, το κίνημά «μπορεί να εκλάβει τη μορφή νέου κόμματος. Σε άλλες [...] μπορεί να συνάψει συμμαχίες με υφιστάμενα κόμματα. Αυτό αναμένεται να συζητηθεί» τόνιζε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε παλαιότερη αναφορά του.

Στις 25 Δεκεμβρίου, σε άρθρο του στην «Εφ.Συν.», ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε προανήγγειλε τη «γέννηση» του κινήματος: «Ο λόγος που νιώθω αισιόδοξος, παρά τη συντριπτική μας ήττα το καλοκαίρι, είναι ότι το 2016 μας δίνει τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουμε την Ανοιξη της Αθήνας στο κέντρο της Ευρώπης.

Ξεκινώντας τον Φλεβάρη. Στο... Βερολίνο!», είχε γράψει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: