Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ξεμπλοκάρει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Κάμερα μπροστά στη Βουλή
Αποφασισμένη να προχωρήσει μόνη της στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εμφανίζεται η κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή, κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην οποία σημειώνεται ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα οριστεί με διάταξη νόμου η οποία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Στην αιτιολογική έκθεση, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβάλλεται προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διαγωνισμός «για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, και να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό, οι σχετικές άδειες».

Επίσης επισημαίνεται ότι ...λήφθηκε υπόψη η αδυναμία συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και το γεγονός ότι η προθεσμία των προς χορήγηση δημοπρατούμενων αδειών έληξε στις 31.12.2015.

Προηγήθηκε η αποτυχία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (19/01), να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4/5 που προβλέπει το Σύνταγμα και να βρεθεί συναινετική λύση επί της πρότασης του προέδρου της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: