Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ο κ. αντιπρόεδρος της Ν.Δ., αρνητής του Ολοκαυτώματος



Η πολιτεία τιμά μεθαύριο την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Οι επίσημες όμως τελετές δύσκολα κρύβουν ότι το δηλητήριο του αντισημιτισμού εξακολουθεί να διαχέεται στη δημόσια ζωή και να αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στην κυκλοφορία ποικίλων εντύπων και βιβλίων που έχουν αποκλειστικό στόχο τον «αιώνιο Εβραίο», με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιβόητο πλαστογράφημα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».
Στον χώρο της πολιτικής δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή που ως γνήσια ναζιστική οργάνωση αντιγράφει την αντισημιτική προπαγάνδα του Τρίτου Ράιχ. Στην ίδια κατεύθυνση στρατεύονται και...
διάσπαρτες φωνές πολιτευτών ή και βουλευτών που υιοθετούν τις συνωμοσιολογικές θεωρίες για τον ρόλο των Εβραίων, ενώ δεν λείπουν εκείνοι που τους θεωρούν υπεύθυνους για τα προβλήματα της Παιδείας, της Εκκλησίας, αλλά και των τραπεζών.
Από το φαινόμενο δεν εξαιρείται ούτε η Αριστερά, όχι μόνο μέσω της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ., στους οποίους ενδημούν παρόμοιες θεωρίες, αλλά και μέσω της ανάδειξης κάποιων στελεχών χωρίς πραγματική αριστερή παιδεία, τα οποία είναι έτοιμα να υιοθετήσουν τις «εύκολες» ερμηνείες για την κρίση και τα δεινά που υφίστανται τα τελευταία χρόνια οι λαϊκές τάξεις της χώρας.

Πώς ήθελε να θολώσει τα νερά

Πάντως μέχρι σήμερα, οι αντιεβραϊκές αυτές θέσεις και ειδικότερα η άρνηση του Ολοκαυτώματος περιορίζονταν σε εκπροσώπους μικρών πολιτικών σχηματισμών και κατώτερα κομματικά στελέχη. Για πρώτη φορά, με την ανάδειξη του Αδωνι Γεωργιάδη στη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. βλέπουμε να ανέρχεται σε υψηλή κομματική θέση ένας άνθρωπος που ανήκει εδώ και χρόνια σ’ αυτό το ρεύμα.
Βέβαια σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, μετά την αναγγελία της πρόθεσής του να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να αποσείσει αυτό το βάρος από πάνω του (5.10.2015, «Star»): «Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής μου καριέρας μέχρι σήμερα, ήταν η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη για τους Εβραίους».
Θα φροντίσει βέβαια και πάλι να θολώσει τα νερά ο νούμερο δύο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ελεγα πάντα ότι διαφωνώ με το περιεχόμενό του. Ποτέ δεν έλεγα ότι συμφωνώ. Παραταύτα, πρέπει να παραδεχτώ δημοσίως ότι ήταν λάθος που το έδειξα έστω και έτσι. Και αν κάποιοι με χαρακτήρισαν αντισημίτη από αυτό, τους ζητώ εξαιρετικά συγγνώμη που τους έδωσα αυτή τη λανθασμένη εντύπωση, γιατί αντισημίτης δεν υπήρξα ποτέ. Η καλύτερή μου φίλη από το Πανεπιστήμιο είναι από την ισραηλιτική κοινότητα Ελλάδος και είναι εξαιρετικό κορίτσι».
Η θλιβερή αυτή προσπάθεια του κ. Γεωργιάδη να συγκαλύψει το αντισημιτικό τουπαρελθόν συνοδεύτηκε από μια επιδεικτική ανάρτησή του δέκα μέρες αργότερα στο twitter, όπου εμφανίζεται ο ίδιος μπροστά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα.
Ακόμα και σήμερα, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης εξακολουθεί να μας κοροϊδεύει. Γιατί στην ίδια συνέντευξη, όπου υποτίθεται παραδέχτηκε το σφάλμα του, επέμεινε ότι«δεν ήταν ακροδεξιός ο ΛΑΟΣ», και κατά συνέπεια ο ίδιος.
Αλλά την ίδια περίοδο που εκείνος διαφήμιζε με κάθε τρόπο το βιβλίο του Πλεύρη, όντας ήδη εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, η κομματική εφημερίδα «Αλφα Ενα» δημοσίευε κύρια άρθρα με φράσεις όπως «τον Εβραίο και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Λίγο ακόμα να τους αφήσουμε θα σπάσουνε το ρεκόρ του Χίτλερ» (23.7.2006), ενώ ο ίδιος ο Αρχηγός Καρατζαφέρης έγραφε ότι «είναι πλέον ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ο Εβραίος μυρίζει Αίμα» (3.1.2009).
Οσο για το «επιχείρημα» ότι είχε μια φίλη Εβραία στο Πανεπιστήμιο, πρόκειται για τη συνηθισμένη δικαιολογία όλων των ρατσιστών. Το είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης, όταν για να αποκρούσει τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού ισχυριζόταν ότι στο ψηφοδέλτιό του για τις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 είχε περιλάβει δύο πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) τον είχε διαψεύσει, αλλά ήδη είχαν δημιουργηθεί οι εντυπώσεις που ήθελε να προκαλέσει ο Καρατζαφέρης. Η αλήθεια είναι ότι στο ψηφοδέλτιο εκείνο περιλαμβάνονταν τέσσερα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει πάντως τον κόπο να εξεταστεί πιο αναλυτικά η δήθεν αυτοκριτική του κ. Γεωργιάδη.
♦ Τα δέκα απολύτως τεκμηριωμένα δεδομένα που δείχνουν τις αντιεβραϊκές θέσεις του δεύτερου στην ιεραρχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυριαρχεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: