Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

«Πόλεμος» στη Βουλή για το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ και την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πόλεμος» στη Βουλή για το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ και την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες - Media
Χαρακτηριστικά πολέμου λαμβάνει πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία με την αδειοδότηση των καναλιών ενώ αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα» έδωσε το σποτάκι που προβλήθηκε στην κυριακάτικη εκδήλωση ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα τα πούμε και την Παρασκευή αν διανοηθείτε να φέρετε την τροπολογία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να στηρίξει την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για να «ξεπαγώσει» ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παράλληλα, επικριτικός στάθηκε απέναντι στη κυβέρνηση ο Νίκος Δένδιας για το... βιντεάκι που έπαιξε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο περιείχε σκηνές και στιγμιότυπα από σκληρές κόντρες μεταξύ παρουσιαστών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. «Εσείς πανηγυρίζετε και όχι η κοινωνία. Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Σε στιγμή απόλυτης κρίσης. Πανηγυρίζετε προσπαθώντας ίσως να δυναμιτίσετε την οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης. Οφείλετε να σέβεστε την ελευθεροτυπία. Θα τα πούμε και την Παρασκευή αν διανοηθείτε να φέρετε την τροπολογία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Ιδιαίτερα σκληρός, στην τοποθέτηση του, ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χαρακτήρισε την προβολή του σποτ, ως «πολιτική αλητεία». Όπως σημείωσε «μπορεί για κάποιους από την Αριστερά να τους έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν υπό μορφή αλητείας» και συνέχισε λέγοντας ότι «όταν σε εγκαταλείπουν τα επιχειρήματα δεν σε σώζει ο σταλινισμός ούτε ο φασισμός». Ζήτησε μάλιστα να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές επιλογές δηλώνοντας πως «είναι καταγεγραμμένη αυτή η συμπεριφορά συγκεκριμένων μέσων και συγκεκριμένων δημοσιογράφων. Όπως και η βιομηχανία παραπλανητικών δημοσκοπήσεων. Εκτέθηκαν εν είδει ρεπορτάζ τα συγκεκριμένα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε. Ποιον ενοχλεί αυτόν και γιατί είναι φασίζουσα πρακτική. Είναι πρακτικές απαξιωμένες και δεν πρέπει να επαναληφθούν», τονίζοντας μάλιστα πως «δεν γίνεται η δημοσιογραφία να είναι κατευθυνόμενη».   

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη υπερασπίστηκε την προβολή του βίντεο, ζητώντας μάλιστα από τον Ανδρέα Λοβέρδο να ανακαλέσει τις φράσεις περί «φασισμού» και «σταλινισμού» και έκανε λόγο για «στημένες πολιτικές εκπομπές την ημέρα του δημοψηφίσματος» και δημοσιογράφους «που δεν αξίζουν το όνομα τους». Η Φωτεινή Βάκη, απευθυνόμενη στα έδρανα που κάθονται οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως αυτοί οι δημοσιογράφοι «τρομοκρατούσαν τον κόσμο με ψευδή στοιχεία και στημένες εικόνες με τη δική σας συνέργεια», τονίζοντας πως «είναι το ίδιο σύστημα που τώρα μπλοκάρει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι «τα ΜΜΕ με νούμερα και ονόματα χρωστούν 808 εκατομμύρια ευρώ και αυτά είναι μόνο τα φανερά και νόμιμα». Σημείωσε ότι εκδότης έβαζε στοιχήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ ότι θα ρίξει την κυβέρνηση και τελικά το κατάφερε και σύστησε «περισσότερη σεμνότητα και λιγότερη επιλεκτική ευαισθησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: