Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός

Αλέξης Τσίπρας
Σημαντικές επαφές θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί για την Ελβετία, με το κύριο μενού των επαφών του να είναι προγραμματισμένο για αύριο.

Η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η... κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στη Συρία, το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, προφανώς και θέματα οικονομίας.

Περισσότερο εξειδικευμένη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει αύριο, όταν ο πρωθυπουργός θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αργότερα αύριο ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και αμέσως μετά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οπότε και αναμένεται να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή και ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Το Κυπριακό θα βρεθεί για ακόμη μία φορά στην ατζέντα. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στο Νταβός θα βρίσκεται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: