Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

«Το 2016 η Ελλάδα θα προκαλέσει θετική έκπληξη»

Ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει στο παγωμένο ΝταβόςTην πεποίθησή του ότι το 2016 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα «θα προκαλέσει θετική έκπληξη στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι το 2015 ήταν «χρονιά προκλήσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη», όμως τόνισε ότι πλέον το μέλλον επιφυλάσσει «μεγάλες ευκαιρίες» και «θετικές προοπτικές» για την ελληνική οικονομία.

«Πιστεύω ότι ...βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε», πρόσθεσε και επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την αξιολόγηση με τους δανειστές.

«Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», είπε.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με τους πιστωτές της για αναμόρφωση των συντάξεων, ώστε να απεμπλακεί η επόμενη δόση του δανείου διάσωσης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: