Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Προς κατάργηση οδεύει το αγγελιόσημο

εσηεα
Έγγραφα πηγαινοέρχονται μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των συνδικαλιστικών Ενώσεων των ΜΜΕ. Τη διαπραγμάτευση με τους δημοσιογράφους ο Γιώργος Κατρούγκαλος την ανέθεσε τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος ήταν στο παρελθόν νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ και γνωρίζει πολύ καλά τα συνδικαλιστικά στελέχη. Όπως όλα δείχνουν, οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών Ενώσεων έχουν ήδη συμφωνήσει στην ένταξη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ενιαίο ΕΦΚΑ και συζητούν το…
αυτοδιοίκητο του Ταμείου των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος απέστειλε με έγγραφό του τα σημεία στα οποία το υπουργείο Εργασίας θα μπορούσε να υποχωρήσει και να συμφωνήσει με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις των ΜΜΕ. Δηλώνει πως μπορεί να υποστηρίξει στον υπουργό το αίτημα να μεταφερθούν κεφάλαια από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ προς τον ΕΔΟΕΑΠ κατά τον διαχωρισμό της περιουσίας του Ταμείου, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση για το μέλλον του αγγελιοσήμου. Ο Τ. Πετρόπουλος προσφέρει ακόμη στις συνδικαλιστικές Ενώσεις ως δέλεαρ τη δημιουργία θέσης υποδιοικητή στον ΕΦΚΑ ειδικά για τα ΜΜΕ και εκπροσώπηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στα άλλα όργανα της διοίκησης. Δεσμεύεται επίσης πως η ξεχωριστή Διεύθυνση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μέσα στον ΕΦΚΑ θα έχει λογιστική και διαχειριστική αυτοτέλεια. Ειδικότερα για την ανεργία και την υγεία των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, για όλους δηλαδή τους εργαζομένους εκτός από τους δημοσιογράφους – υπαλλήλους που είναι στον ΕΔΟΕΑΠ, προτείνει τη μεταφορά τους στον ΟΑΕΔ και στον ΕΟΠΥΥ. Και ο υφυπουργός ζητάει τη συνεργασία των συνδικαλιστών και συγκεκριμένες προτάσεις.
Η τύχη του αγγελιοσήμου, στο μεταξύ, κρατείται στο παρασκήνιο. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της στήλης, θεωρείται βέβαιη η κατάργησή του! Απλώς στην κυβέρνηση προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα, αφήνοντας τη ρύθμισή του για το άμεσο μέλλον και τη διαχείρισή του στον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος δηλώνει πως θα προσπαθήσει να το διατηρήσει ως φόρο για τον ενιαίο ΕΦΚΑ. Οικονομικοί παράγοντες επιβεβαιώνουν, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία μάχη για το αγγελιόσημο, καθώς οι εκπρόσωποι του «κουαρτέτου» το έχουν ήδη διαγράψει από το Ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: