Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

«Μηνύματα» εντός Ελλάδας θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας

Αφίσα για εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο σήμερα στις 18.30.

Στην ομιλία του για τον «Ένα χρόνο αριστερά, ένα χρόνο μάχη» θα προχωρήσει σε έναν ευρύτατο απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης στο ευρωπαϊκό και το εγχώριο πεδίο.

Μάλιστα, αναμένεται να στείλει ουκ ολίγα «μηνύματα» εντός Ελλάδος αναφορικά με... μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Άλλωστε η συγκεκριμένη ομιλία θα λειτουργήσει και ως «προανάκρουσμα» της τοποθέτησης του πρωθυπουργού στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, που θα διεξαχθεί την Τρίτη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αναφερθεί στόχους του επόμενου διαστήματος και να καλέσει τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.  

Αισιοδοξία κυβερνητικών στελεχών

Ως «ριζοσπαστική μεταβολή με ιστορικές διαστάσεις, η οποία προκάλεσε ρεύμα ελπίδας και σε άλλους λαούς της Ευρώπης», χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη την προ ενός έτους εκλογή από τους Έλληνες πολίτες της πρώτης κυβέρνησης στην Ε.Ε. με κορμό την Αριστερά.

Σε δήλωσή της στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου τονίζει ότι οι πολίτες «αναγνώρισαν τον αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για την έξοδο από την κρίση, με ταυτόχρονη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Υποστήριξε ότι «οι πολιτικές πρόνοιας για απολυμένους, πτωχά νοικοκυριά και γενικά όσους πολίτες βρέθηκαν στο περιθώριο λόγω των μνημονίων, υπήρξαν το πρώτο μας μέλημα» και πρόσθεσε ότι «στηρίξαμε την εξίσου πληττόμενη μεσαία τάξη, με ανακουφιστικές ρυθμίσεις για υπερχρεωμένους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τη δυσκολία του Ασφαλιστικού, με τα βήματα που θα γίνουν τις επόμενες μέρες, εξέφρασαν ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Σωκράτης Φάμελλος, οι οποίοι μίλησαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πυλαία.

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Είναι πάρα πολύ νωπή η εντολή που έχει πάρει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν οι χώροι που θέτουν τη συζήτηση για εκλογές είναι αυτοί που φοβούνται τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια. Εμείς δεν θα φοβηθούμε τη δημοκρατία. Θα ανοίξουμε τη συζήτηση, θα ξεκαθαρίσουμε τις λίστες φοροδιαφυγής, θα ξεκαθαρίσουμε με τη διαπλοκή. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών».

«Είμαστε ζωντανοί, φέροντας την πλούσια σκληρή εμπειρία της πρώτης χρονιάς με αριστερή διακυβέρνηση», υπογράμμισε ο Νίκος Ξυδάκης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο .

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για μια χρονιά με «ιστορικά πολιτικά συμβάντα πρωτοφανούς πυκνότητας και έντασης», στην οποία «ήμασταν και είμαστε παρόντες, ενεργοί. Συνδιαμορφώνουμε τα γεγονότα, με τις χαρές και τις ήττες, με τις αλλαγές και τις οπισθοχωρήσεις».

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισήμανε τα κρίσιμα και πολυσύνθετα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με πρώτο τη ρύθμιση του χρέους, ως κρίσιμο σταθμό στην πορεία οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και το ασφαλιστικό και το προσφυγικό.

«Οι πραγματικές δυσκολίες αλλά και τα εμπόδια που μας βάζουν οι αντίπαλοί μας, μας ενθαρρύνουν, γιατί πάνω απ’ όλα προέχει το συμφέρον της Πατρίδας μας», σημείωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Ένας χρόνος κυβέρνηση της Αριστεράς. Έγιναν πολλά. Έμειναν πολλά περισσότερα για να γίνουν. Συμπυκνωμένος ο χρόνος, τα συναισθήματα πρωτόγνωρα», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: