Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

«Νόμιζαν ότι θα μας τρομάξει το Grexit»

Γιούνκερ - Μοσκοβισί
Τη δική τους «αλήθεια» για την επτάμηνη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους «θεσμούς» καταθέτουν οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Πιερ Μοσκοβισί στο γαλλογερμανικό ντοκιμαντέρ που φιλοξενεί τους βασικούς πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών.

Στο ντοκιμαντέρ του ARTE, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζει...
μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε προ του δημοψηφίσματος:

«Είναι εξαιρετικό κατόρθωμα από τη μια οι Έλληνες με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα να απορρίπτουν ένα κείμενο και ένα μήνα μετά η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό απ' αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός» προσθέτοντας με νόημα: «Είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα».

Νόμιζαν ότι θα μας τρομάξει το Grexit, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος για τα οικονομικά Πιερ Μοσκοβισί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήθελαν να μας οδηγήσουν έως το τέλος Ιουνίου με το ρολόι στο χέρι ελπίζοντας το Grexit να μας τρομάξει αρκετά ώστε να κάνουμε υποχωρήσεις στο χρέος και σε κάποιες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η τακτική τους και ο Βαρουφάκης ήταν εδώ για να μη διαπραγματευτεί».

Η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική, τονίζει σε άλλο σημείο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Γάλλος επίτροπος είπε επίσης ότι ο ρόλος του Βαρουφάκη από ένα σημείο και μετά ήταν διακοσμητικός, ενώ ρίχνει ευθύνες στον Νίκο Παππά για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο τέλος Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: