Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Και εμείς μετάλλια δίδομεν…

Και εμείς μετάλλια δίδομεν… - MediaΜετά Βαΐων και κλάδων υποδεχτήκαμε τον Ολάντ και τον  παρασημοφορήσαμε με την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει το ελληνικό κράτος… Το διάσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος…


Και γιατί όχι οι Σωτήρες δίνουν και παίρνουν σε τούτη την χώρα, ένας ακόμη δεν μας πέφτει βαρύς!!! Εκείνος δε, μετά αυτή τη συγκίνηση είπε να μην μας αφήσει έτσι και μας πέταξε ένα κοκαλάκι λέγοντας ότι «Το επόμενο βήμα για μας θα είναι η συζήτηση για το χρέος»!!!

Λίγο νωρίτερα βέβαια το κουαρτέτο πίεζε εκ νέου το οικονομικό επιτελείο για τους πλειστηριασμούς ακίνητων … με τον Σταθάκη να λέει ότι στο μόνο σημείο που κάπως τα  βρήκαν είναι σε ό,τι αφορά το νόμο Κατσέλη,  όπου από τούδε και στο εξής όσα νοικοκυριά πτωχεύουν… την πάτησαν. Με λίγα λόγια δηλαδή, όσοι  υπαχθούν σε αυτόν τον νόμο από σήμερα  θα ισχύσει το νέο καθεστώς, ενώ όσοι ήδη έχουν υπαχθεί ή κάνει αίτηση μέχρι να ισχύσει το νέο σύστημα, παραμένουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Την ίδια ώρα η  Wall Street Journal έγραφε ότι, οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αναμένεται να καταδείξουν τις διαφορές που υπάρχουν στις δύο πλευρές σε θέματα όπως η φορολογία στα ιδιωτικά σχολεία, η φορολόγηση των αγροτών και οι περικοπές στις συντάξεις.

Κατά τα άλλα λέει ο Ολάντ, έφερε μαζί του περί τους 70 επιχειρηματίες για να επενδύσουν στην Ελλάδα, την ώρα που τα λουκέτα των επιχειρήσεων  έχουν υπερ-τριπλασιαστεί από το 2007, λόγω της υπερ- φορολόγησης στο επιχειρείν!!!
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: