Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Alco: Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας θα μονομαχήσουν στο δεύτερο γύρο

Νέα δημοσκόπηση για την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ προεξοφλεί ότι όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο όπου ο προσωρινός πρόεδρος θα κονταροχτυπηθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

 
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Πρώτο Θέμα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 41,7% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7% ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,4%. ..

Η έρευνα της Alco δείχνει πάντως ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συσπειρώνει την κομματική βάση της ΝΔ, ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πιο δημοφιλής στους ψηφοφόρους εκτός ΝΔ ή στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν πρόσφατα από το κόμμα. 

Πιο συγκεκριμένα σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 47% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 24,4%. Όσοι όμως δεν ψήφισαν ΝΔ δίνουν 49,2% στον Απόστολο Τζιτζικώστα και 26,2% στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μένει να φανεί αν οι πρώην «γαλάζιοι» ψηφοφόροι θα λάβουν μέρος στη διαδικασία και αν το κάνουν σε πιο βαθμό θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: