Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Νεκροί τρεις πρόσφυγες και 7 αγνοούμενοι στη Μυτιλήνη

Πρόσφυγες στη ΛέσβοΟι φόβοι που εκφράζουν εδώ και καιρό αρκετοί ότι όσο χαλάει ο καιρός και η θάλασσα αγριεύει τα ναυάγια με τις βάρκες των προσφύγων που τους μεταφέρουν από την Τουρκία στην Ελλάδα θα αυξάνονται, άρχισαν να επαληθεύονται.

Τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης έπνεαν άνεμοι βόρειοι, βόρειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, μια πλαστική βάρκα φορτωμένη με 63 πρόσφυγες έπεσε πάνω στα βράχια την ώρα της αποβίβασής τους στην ακτή και ανατράπηκε, ενώ έχουν ήδη  εντοπιστεί τρία πτώματα (μια γυναίκα και δυο παιδάκια) που εκβράστηκαν στα βράχια. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες... των διασωθέντων, τα ξημερώματα έφτασαν σε ακτή της Μυτιλήνης και ξεκίνησε η αποβίβασή τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Πενήντα τρεις πρόσφυγες διασώθηκαν και είναι σώοι και αβλαβείς, ενώ αγνοούνται 7 άνθρωποι. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους κάτω από άσχημες συνθήκες, αφού στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7-8 μποφόρ.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma και από περιπολικά οχήματα στη ξηρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: