Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

«Ασυλία» επεδίωκε η Κατερίνα Σαββαΐδου

H Αικατερίνη ΣαββαΐδουΤροπολογία για να «αυτοπροστατευτεί» από τις δικαστικές περιπέτειές της είχε προτείνει η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία κατηγορείται για απιστία περί την υπηρεσία, σε χρόνο σχεδόν παράλληλο με την κλήση της σε απολογία από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα εστάλη από τη Γενική ΓραμματείαΔημοσίων Εσόδων προς Μαξίμου το σχέδιο της σχετικής τροπολογίας.

Αυτό προέβλεπε...
ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας, που κάνουν τους ελέγχους περιουσιακής κατάστασης, να μην παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, να μη διώκονται και να μην ενάγονται για γνώμη, εισήγηση ή απόφαση που εκδίδουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και μάλιστα αυτό να ισχύει και για τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Η κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο τροπολογίας που επιχείρησε να προωθηθεί η κ. Σαββαΐδου ζητώντας το «ακαταδίωκτο» για πράξεις και αποφάσεις που έγιναν κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Από τη δική της πλευρά, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ως βασικό της επιχείρημα, ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία αυτή ήταν παραδοτέα δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους θεσμούς.

Κατηγορείται για κακούργημα γιατί αντί να επισπεύσει την είσπραξη φόρων και προστίμων συγκεκριμένης εταιρείας, είχε ζητήσει δεύτερο επανέλεγχο.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: