Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ετοιμάζονται για τις Βρυξέλλες οι καναλάρχες

νομοσχεδιο Παππα
Εκτός έδρας, με τους γνωστούς για την αμεροληψία τους Ευρωπαίους, θα κριθεί ο νόμος Παππά – Σπίρτζη. Είναι δεδομένο πως η ΕΙΤΗΣΕΕ θα προσφύγει επί της διαδικασίας, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός της σχεδιασμός όταν εκδηλώθηκαν για πρώτη φορά οι προθέσεις της κυβέρνησης να χορηγήσει τις άδειες.
Η αποκάλυψη...
του «Π» της περασμένης Κυριακής για ενεργοποίηση του «λόμπι των Βρυξελλών», με παρατηρήσεις που έστειλαν στην κυβέρνηση, έγινε αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Η κυβέρνηση απάντησε πως θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, αλλά εκτιμάται πως η διαδικασία αυτή είναι μόνο η αρχή. Βέβαια, ένα από τα «χαρτιά» που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση είναι οι μεθοδεύσεις που έγιναν για να κλείσει η ΕΡΤ το 2013 προκειμένου να μην μπορέσει να ενεργοποιήσει εγκαίρως το δίκτυό της, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένη να πληρώσει ως το τέλος της σύμβασης το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ στην Digea. Η θέση της κυβέρνησης είναι πως πρόκειται για έμμεση κρατική ενίσχυση του παρόχου δικτύου, καθώς συνιστά ένα βασικό έσοδο για την Digea.
Σημασία πάντως έχει το μεταβατικό διάστημα. Από την προκήρυξη των αδειών, που θα γίνει ως τις 27 Νοεμβρίου, μέχρι και να χορηγηθούν οι άδειες, κανένα κανάλι δεν θα σταματήσει να εκπέμπει, παρά τις περί του αντιθέτου διοχετεύσεις
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: