Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research

Οριακό προβάδισμα 0,6% δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το ΒΗΜΑ. Στην παράσταση νίκης πάντως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται με μεγάλη διαφορά της τάξης των 25 μονάδων καθώς η πλειοψηφία των ψηφοφόρων.


Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ. Πάντως και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με...
6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός οριακά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.

Ως προς το ποια κυβέρνηση είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 55,6% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι το κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές. Την ίδια ώρα το 30,5% θεωρεί ότι τις εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ.

Στην ερώτηση πιο κόμμα επιθυμείτε να βγει πρώτο στις ερχόμενες εκλογές το 35% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ και το 3,4% τη ΝΔ.

Τέλος το 40,5% των ψηφοφόρων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται πολύ για τις εκλογές, το 21,8% ότι ενδιαφέρονται αρκετά, το 26,1% ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου ενώ το 9,8% ενδιαφέρονται λίγο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: