Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Ευχή της Ν.Δ. η αποχή»

Αλέξης Τσίπρας«Επιθυμία και η ευχή της Νέας Δημοκρατίας» χαρακτήρισε την αποχή από την κάλπη ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου Κρήτης.

Εξήγησε ότι κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ. και ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά» και κάλεσε τους νέους «μην τους χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας». 

Τόνισε ότι... «ότι τους έξι μήνες με τη θηλειά στο λαιμό και το πιστόλι στον κρόταφο δείξαμε δείγματα γραφής» και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει «τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία και την παιδεία».

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ν.Δ. σημειώνοντας πως «ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά.  Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά.  Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά. Φανερές και κρυφές». Συνέχισε λέγοντας ότι «στην εγγύηση για το αύριο, το μόνο που αντιπροτείνει η ΝΔ είναι η επιστροφή στο δικό της χθες». 

Μιλώντας για τον κόσμο που εκπροσωπεί το κόμμα της Συγγρού ανέφερε: «Ο κόσμος των λίγων. Ο κόσμος της συντήρησης και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Ο κόσμος του χθες και από την άλλη, όλοι εσείς. Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο προοδευτικός κόσμος. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας επεσήμανε ότι «οι κρητικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή του αγώνα» και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη είναι ένας αγώνας διαρκής και δύσκολος».

Την βεβαιότητα ότι «την Κυριακή θα είναι η τρίτη και φαρμακερή με το παλιό κατεστημένο» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και από τον Άγιο Νικόλαο, όπου μίλησε νωρίτερα, εμφανίστηκε σίγουρος πως ο «ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά θα διαψεύσει τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που προδιαγράφουν ένα ντέρμπι» και μίλησε για βέβαιη νίκη και μεγάλη διαφορά.

Ωστόσο, χαρακτήρισε ως κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια και σημείωσε ότι «οι μάχες που έχουμε μπροστά μας παραμένουν μεγάλες και δύσκολες με εμπειρία και αποφασιστικότητα και με τη στήριξη του λαού μας θα δώσαμε και αυτές τις μάχες».

«Ματώσαμε για να σταματήσει ο λαός να ματώνει»

Ζήτησε ξανά όχι «μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά τη δυνατότητα να συνεχιστεί αυτή η πρώτη ευκαιρία. Διότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσομε και να ολοκληρώσιμε και να υλοποιήσιμε το έργο μας».

«Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει» υπογράμμισε για να προσθέσει πως αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τήρησε μέχρι τέλους.

Επανέλαβε το δίλημμα «ποιός πρέπει να κυβερνά τον τόπο το παλιό ή μια κυβέρνηση που θα δίνει μάχες; Μια κυβέρνηση που θα ξεσκεπάσει τη λίστα Λαγκάρντ ή αυτούς που θα την κουκουλώσουν».

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή κάποιοι είχαν σχεδιάσει την πρώτη προσπάθεια της Αριστεράς να κυβερνήσει τον τόπο, να είναι μια μικρή παρένθεση. Είχαν σχεδιάσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία, αλλά και την μεγάλη παγίδα της 12ης Ιουλίου, την παγίδα αποπομπής της χώρας από το ευρώ.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, είπε ότι δόθηκε με παλικαριά και αποφασιστικότητα λέγοντας: «Σταθήκαμε όρθιοι στις πιο δύσκολες στιγμές. Και εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ακόμη και αν κάποιοι σε ρίξουν κάτω να σηκωθείς και να παλεύεις να μην το βάλεις κάτω και αυτό είναι το μήνυμα που δίνει ο ελληνικός λαός».

Αλέξης Τσίπρας Από την αποψινή ομιλία στο Ηράκλειο | EUROKINISSI
Ηγέτες της ευρωπαϊκής αριστεράς στην αυριανή συγκέντρωση

Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν οι ηγέτες της ευρωπαϊκής Αριστεράς, παρευρισκόμενοι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύντομο χαιρετισμό πριν την ομιλία του κ. Τσίπρα θα απευθύνουν ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λοράν και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: