Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Εντολή 4ετίας για τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος ζήτησε ο Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας
Στις μεγάλες συγκρούσεις, που είναι αναγκαίες «στις τομές, στις αλλαγές, στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει, για να ξεφύγουμε από το παλιό καθεστώς που μας κρατά καθηλωμένους» αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αφού ψήφισε.

Λίγο πριν... τις δέκα το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 27ο και 30ο Δημοτικό Σχολείων Αθηνών στην Κυψέλη και στο πλήθος δημοσιογράφων που τον περίμεναν δήλωσε ότι η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες.

«Να δώσουμε την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να μείνουν σ' αυτόν τον τόπο, να μπορούν να δημιουργήσουν, αλλά και να γίνει ξανά η χώρα μας ένας ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι' αυτόν, θα πάρει το μέλλον στα χέρια του κι έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, δίνοντας εντολή συνέχειας, σταθερότητας και προοπτικής».

Ζήτησε για τελευταία φορά εντολή από τους πολίτες για ισχυρή κυβέρνηση «με ορίζοντα τετραετίας, που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και μια κυβέρνηση μάχης, που θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια αυταπάρνηση να δίνει τις μάχες για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού μας όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά και μέσα στη χώρα».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι ξεκινάει «μια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν με σταθερά βήματα, γνωρίζοντας τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά ανοίγοντας δρόμος, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν».

Δεκάδες φωτορεπόρτερ, τηλεοπτικά συνεργεία από ξένα μέσα, κάποια από τα οποία με υποδομή για ζωντανή αναμετάδοση, περίμεναν από νωρίς στην Κυψέλη τον κ. Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μεταδώσουν τις δηλώσεις του.

Οι κομματικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες μετέδιδαν κλίμα αισιοδοξίας, ενώ στο επίπεδο των μετεκλογικών συνεργασιών επέμεναν ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: