Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Περιπλέκεται το εκλογικό σκηνικό στη Ν.Δ.

Μητσοτάκης, Βορίδης, Σαμάρας
Ανοίγει σήμερα το μεσημέρι η λίστα των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του αρχηγού της Ν.Δ., σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Σε επόμενη συνεδρίασή της, με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων η ΚΕΦΕ,η οποία θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων, θα αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι συναντήσεις Σαμαρά - Βορίδη και Καραμανλή - Μεϊμαράκη, που ωστόσο διαψεύστηκαν, κάνουν πολλούς βουλευτές να...
ανησυχούν για νέο κύκλο εντάσεων και εσωστρέφειας, ενώ κρυφή ελπίδα στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. είναι να μη διεξαχθούν εκλογές.

Οι βουλευτές του κόμματος, που βλέπουν με ανησυχία το ενδεχόμενο να ξεσπάσει μία σύγκρουση των πρώην αρχηγών, εξετάζουν τη δυνατότητα να μην υποβληθούν άλλες υποψηφιότητες κι αναζητούν τρόπο πίεσης προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ώστε να θέσει υποψηφιότητα. Ο ίδιος περιμένει να δει τι θα κάνουν οι επίδοξοι διάδοχοί του.

Τις αποφάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη περιμένει και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν αποκλείεται η πρώην υπουργός να διεκδικήσει την προεδρία κόντρα στον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θέσει υποψηφιότητα.

Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους οι Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ολγα Κεφαλογιάννη. Την επιθυμία του να βάλει υποψηφιότητα ανακοίνωσε χθες και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στον αντίποδα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: