Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την κάλπη

Παναγιώτης ΛαφαζάνηςΤα εκλογικά τους καθήκοντα άσκησαν σήμερα το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και προχώρησαν σε δηλώσεις και εκτιμήσεις τους για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Κάλεσμα του Λαφαζάνη για το «όχι»
«Η νεολαία καλείται να πει «όχι» στην αποχή από τις κάλπες και «στο όλοι το ίδιο είναι» γιατί αυτά οδηγούν και φέρνουν μνημόνια και λιτότητα» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Σήμερα καλούμαστε όλοι να πούμε ξανά «όχι» στα μνημόνια και τη λιτότητα για να μπορούν οι νέοι και οι νέες μας να επιβιώσουν και να μην ξενιτεύονται από την πατρίδα μας».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συμπλήρωσε ότι «για μας προτεραιότητα σε αυτές τις εκλογές έχει η...
νεολαία της πατρίδας μας.
Υπό τα χειροκροτήματα φίλων της Λαϊκής Ενότητας άσκησε ο επικεφαλής του κόμματος το εκλογικό του δικαίωμα στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού.
Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ο λαός να στηρίξει το ΚΚΕ»
Σε εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας ψήφισε στις 10 π.μ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας πως «ο λαός πρέπει να πάει μαζικά στην κάλπη και να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που έχει δείξει συνέπεια, το ΚΚΕ».
«Με ένα δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος.
Δημήτρης ΚουτσούμπαςICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
Κατήγγειλε ότι, όπως και ο ίδιος διαπίστωσε, τα διόδια δεν είναι ανοιχτά για τη διευκόλυνση στην άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παρά τις σχετικές αποφάσεις.
Γι αυτό πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, προκειμένου από αυτή την ώρα και μετά τουλάχιστον, να είναι ελεύθερα τα διόδια σε όλη τη χώρα.
Έτοιμος για μικρούς και δίκαιους συμβιβασμούς ο Σταύρος Θεοδωράκης
«Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή, ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει για το μέλλον των παιδιών του, να πάμε μπροστά, η Ελλάδα μπορεί. Πρέπει να κάνουμε άλμα στο μέλλον, η Κρήτη και τα Χανιά δείχνουν τον δρόμο», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την άσκηση του στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας.
Σταύρος ΘεοδωράκηςΕUROKINISSI
Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως φιλοδοξία του κόμματος του είναι να γίνει «η μηχανή των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων» και δήλωσε αποφασισμένος για μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς ώστε να δημιουργηθεί βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα».
Σε ερώτηση για το πια θα είναι η αυριανή ημέρα, δήλωσε: «Από σήμερα το βράδυ πρέπει να είναι μια ημέρα δουλειάς. Και πρέπει να είμαστε όλοι αποφασισμένοι και εμείς είμαστε αποφασισμένοι, για μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς».
Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κυβέρνηση συνεργασίας, επεσήμανε ότι αυτό θα κριθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού. «Το πάν είναι να έχουμε διάθεση συνεργασίας. Τώρα το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί και από την ψήφο του ελληνικού λαού».
Βέβαιος ότι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος
Στο δημοτικό σχολείο Λαρανίου του Δήμου Γόρτυνας της Κρήτης ψήφισε ο Πάνος Καμμένος και τόνισε ότι η εκλογική μάχη είναι δίλημμα ανάμεσα σε ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χθες.
Πάνος ΚαμμένοςEUROKINISSI /ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Παράλληλα, ο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του στο Ηράκλειο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση».
«Εδώ από τη λεβεντογέννα Κρήτη από την πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου που δίδαξε Δημοκρατία, από την Ελληνική Περιφέρεια θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας του Ελληνικού λαού και ομοψυχίας», ανέφερε.
Στις δηλώσεις ανέφερε ακόμη: «Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η διχόνοια αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός μας στην εικόνα της χώρας προς τα έξω είναι η διαφθορά. Ο ελληνικός λαός σήμερα ασκεί το συνταγματικό του δικαίωμα. Ελπίζω να διεξαχθούν οι εκλογές σε ήρεμο κλίμα και είμαι βέβαιος ότι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση».
Να τελειώσουν απόψε οι άγονες συγκρούσεις ζήτησε η Φώφη Γεννηματά
«Επιλέξαμε να μην εμπλακούμε σε άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Μεταφέραμε μήνυμα ενότητας και ελπίδας σε όλη τη χώρα, κυρίως για τη δημοκρατική παράταξη, το κοινό μας σπίτι είναι εδώ», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στη Νέα Ιωνία.
Φώφη ΓεννηματάEUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, θα πρέπει σήμερα το βράδυ να τελειώσει η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού», πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.
Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ο λαός με την ψήφο του επιβάλλει τις συνεργασίες»
Στη Νέα Σμύρνη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και αμέσως μετά τόνισε πως για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας απαιτείται σχέδιο, γνώση, όραμα και εμπειρία.
Θανάσης ΘεοχαρόπουλοςΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Ένα νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης χρειάζεται στην τόπο για να μειωθεί η ανεργία και να υποστηριχτεί η ελληνική οικογένεια. Εμείς επιδιώκουμε την πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ένα νέο ισχυρό ρεύμα ρεαλισμού με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό».
Δεν παρέλειψε να πει ότι «στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε από συνεργασίες, συνεργασίες που επιβάλλει ο λαός με τη σημερινή του ψήφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: