Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Χαλαρώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί μία ανάσα πριν την κάλπη

Αλέξης Τσίπρας
Σε χαλαρούς ρυθμούς μαζί με στελέχη των κομμάτων τους και δημοσιογράφους σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την προεκλογική περίοδο μία μέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση.
Συνάντηση με νέους και νέες υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της νεολαίας είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας στο Μοναστηράκι, σε μία συμβολική κίνηση λίγο πριν το στήσιμο της κάλπης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε μαζί τους για..
θέματα που τους απασχολούν και ανταλλάχθηκαν απόψεις και απέφυγε να κάνει δηλώσεις, σημειώνοντας πως η σημερινή είναι ημέρα ξεκούρασης.
Πάντως, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης. Παρούσα ήταν και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της Ν.Δ. στο Σύνταγμα πήγε το πρωί οΒαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Εδώ πρωτοήρθα ως ΟΝΝΕΔιτης, μετά ως υποψήφιος βουλευτής, ως γραμματέας, τώρα ξανάρθα ως πρόεδρος του κόμματος» είπε απευθυνόμενος σε νέους και νέες της Ν.Δ.
«Χρόνο με το χρόνο να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, την ανθρωπιά μας, τη δημοκρατία μας και η παλιότερη γενιά να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσουν οι νέοι πίσω», ανέφερε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τους αντιπάλους για αλαζονεία και στρατηγικό κενό και είπε δεν έχει μαγικό κουμπί.
«Καταφέραμε η Ν.Δ. να είναι ξανά μεγάλος πυλώνας της πολιτικής ζωής. Να περπατάμε εδώ στο Σύνταγμα με το κεφάλι ψηλά και να μη μας λέει κάνεις τίποτε, να ξαναβάλουμε τη ΝΔ μπροστά και για αυτό την Κυριακή θα είμαστε πρώτο κόμμα, και θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν», συμπλήρωσε.
Βαγγέλης ΜεϊμαράκηςΣτο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της Ν.Δ. στο Σύνταγμα πήγε το πρωί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. |EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Με υποψήφιους βουλευτές του Πειραιά συναντήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος σε ταβέρνα της ψαραγοράς του Πειραιά για την «παραδοσιακή ανάπαυλα» πριν την κάλπη.
Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκηςκαι κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους να μην αφήσουν τις γιαγιάδες να αποφασίσουν γι αυτούς.
«Υπάρχει κάτι που με στενοχωρεί και είναι ο κοινός μας εχθρός. Δεν φεύγουν για τα χωριά τους οι ψηφοφόροι για να πάνε ψηφίσουν. Κάνω έκκληση σε όλους, ανεξάρτητα ποιο κόμμα στηρίζουν, να πάνε να ψηφίσουν, για να έχουμε μικρή αποχή» είπε.
Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέριΔημήτρης Κουτσούμπας, όπου συνομίλησε με μέλη, οπαδούς και φίλους του κόμματος.
Λίγο αργότερα συνομιλώντας με πολίτες της Καλλιθέας στην αγορά της πόλης, επανέλαβε τη σημασία τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ενίσχυσης του ΚΚΕ στην κάλπη της Κυριακής, γιατί το ΚΚΕ είναιη μόνη πραγματική ελπίδα.
Σημείωσε ότι από την Δευτέρα, το ΚΚΕ και στην Βουλή και στους αγώνες θα είναι μπροστά μαζί με τον λαό.
Σε ουζερί της Νίκαιας το ραντεβού του Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τα στελέχη του κόμματός του. Επανέλαβε ότι το Λαϊκή Ενότητα θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών. «Τα μνημόνια θα πέσουν» τόνισε στις δηλώσεις του. «Οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες για τον τόπο μας» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρόσθεσε ότι «η μάχη συνεχίζεται μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες». «Δεν υποχωρούμε, δεν προδίδουμε δεν παραιτούμαστε» κατέληξε.
Ανάμεσα στους παριστάμενους ο Κώστας Ήσυχος, ο Αντώνης Νταβανέλος, Kώστας Λαπαβίτσας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που καταχειροκροτήθηκε μόλις έφτασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: