Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας θέλει να σώσει το λόμπι των μνημονίων

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομονοίας.


Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «κάνει ότι χρειάζεται για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» υπουργούς της κυβέρνησης ότι «συναλλάσσονται με την διαπλοκή» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συμμάχησε με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο και είναι διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών».

Αναφερόμενη στις...
επικείμενες εκλογές, εκτίμησε ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι δανειστές είναι σύμφωνοι με την διεξαγωγή τους και γίνονται «για να εκκαθαριστούν από τη Βουλή, οι βουλευτές που δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή». «Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, ξεκινώντας την ομιλία της η πρόεδρος της Βουλής.

«Το χρέος δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι επόμενες γενιές αλλά αυτοί που το δημιούργησαν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Το μόνο χρέος είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου και φαύλου κατεστημένου που κατέστρεψε τη χώρα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας και υποστήριξε ότι «στη χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται καθημερινά από εκείνους που προσπαθούν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό, από όσους έσπευσαν να ανακαλύψουν συμμάχους στους πιο αδίστακτους σφαγείς, όσους μεταλλάσσουν την πατρίδα σε αποικία χρέους, παραδίδουν στις τράπεζες τα σπίτια των πολιτών και αποστέλλουν φιρμάνια στο κοινοβούλιο».»Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε» πρόσθεσε.

«Αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι «όποιος είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει την ελευθερία με λίγη ασφάλεια δεν αξίζει ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια». «Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία, απαντάμε δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία, απαντάμε: δημοκρατία» κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου και εκτίμησε ότι «ο λαός δεν θα δεχθεί να τον σκοτώνουν για το καλό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: