Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πέταξε τον καφέ που έβραζε σε 2χρονο παιδί!

Τραυματίστηκε σοβαρά
Ενα απίστευτο περιστατικό άγριας, ρατσιστικής επίθεσης έλαβε χώρα το Σάββατο, παραμονή των εκλογών, στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας. Οπως καταγγέλλει μια 60χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του πρώην εργοδότη του γιου της, ο οποίος του χρωστούσε χρήματα, κι εκείνος οργισμένος πέταξε προς το μέρος της ένα μπρίκι με καφέ που έψηνε εκείνη την ώρα.

Η γυναίκα κρατούσε στην αγκαλιά το 2 ετών εγγόνι της, το οποίο και υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο από το καυτό υγρό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο άντρας συνέχισε να... τη βρίζει, χωρίς να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το παιδί που ούρλιαζε από τον πόνο, ενώ, όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος της 60χρονης, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, «έως σήμερα δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη του».

Σοβαρά εγκαύματα

Αξίζει ν’ αναφερθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του παιδιού από το γεγονός ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου, στο οποίο και μεταφέρθηκε, ζήτησαν την άμεση μεταφορά του στην Πάτρα, στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, καθώς υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι.

Οπως μας λέει ο δικηγόρος της 60χρονης, «η γιαγιά ζει με το εγγόνι της σε χωριό της περιοχής μια και οι γονείς του παιδιού έχουν φύγει μετανάστες στη Γερμανία». Τα χρήματα (120 ευρώ) τα χρωστούσε ο γιος του φερόμενου δράστη στον γιο της γυναίκας από το 2013, όταν ο τελευταίος εργαζόταν στα χωράφια του πρώτου.

«Ολο το καλοκαίρι την κορόιδευαν πως θα της δώσουν τα χρήματα. Από Σάββατο σε Σάββατο την πήγαιναν. Εξι φορές έχει πάει να πάρει τα χρήματα και έξι φορές γύρισε άπραγη», μας λέει ο κ. Δημητρουλόπουλος. Σύμφωνα με όσα λέει η 60χρονη, το προηγούμενο Σάββατο ξαναπήγε για να πάρει τα χρήματα, έπειτα από πρόσκληση του γιου του φερόμενου ως δράστη.

«Δεν τον βρήκε εκεί όμως, παρά μόνο τον πατέρα του», λέει ο δικηγόρος της 60χρονης. «Η πρώτη του αντίδραση μόλις είδε τη γυναίκα ήταν, “πάλι εδώ είσαι; Μας ζάλισες”. Πάνω στην κουβέντα που ακολούθησε εκείνος εκνευρίστηκε και πέταξε το μπρίκι με τον καφέ εναντίον της, τραυματίζοντας το παιδί αλλά και την ίδια. Αλλά και στη συνέχεια, όταν συνέβη το περιστατικό, συνέχισε να βρίζει και να χρησιμοποιεί ρατσιστικούς προσδιορισμούς για τη χώρα προέλευσης της γυναίκας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιστατικό υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. Η 60χρονη, μέσω του δικηγόρου της, κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να βγει και η ιατροδικαστική έκθεση για το τραυματισμένο παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: