Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί τα έβαλε με την ΕΡΤ ο Μεϊμαράκης

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Ο Β. Μεϊμαράκης τα έβαλε με την ΕΡΤ και τη διοίκησή της, κατηγορώντας την πως έπαιξε παιχνίδι σε βάρος του. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και οι ευθύνες είναι γαλάζιες. Ο αρχηγός της ΝΔ παραπονέθηκε για δύο παρεμβάσεις από τον πολιτικό του αντίπαλο Πάνο Καμμένο και...
τον εκδότη των εντύπων «Ακρόπολη» και «24 Ώρες» Τάκη Μαυρίκο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 στον Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει για να απαντήσει. Όπως του εξήγησαν, αυτό απαγορευόταν από την εκλογική νομοθεσία, η ΕΡΤ όμως δεσμεύτηκε πως θα τον φιλοξενούσε αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης. Η ΕΡΤ κάλεσε το γραφείο του προέδρου της ΝΔ και η απάντηση που έλαβε ήταν πως ο Β. Μεϊμαράκης είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα μπορούσε να βγει στον αέρα.
Η γκέλα της ΕΡΤ έγινε στην εκπομπή «On ΕΡΤ», που φιλοξένησε τον εκδότη και πρόεδρο του κόμματος ΔΕΞΙΑ Τάκη Μαυρίκο, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Β. Μεϊμαράκη. Κανείς από τους συντελεστές της εκπομπής δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο, πώς έχει στην κατοχή του αυτούς τους τίτλους κ.λπ. Ο Β. Μεϊμαράκης κατηγόρησε από το Mega πως η ΕΡΤ είχε συνάψει συμφωνία ανταλλακτικής διαφήμισης με τον Τ. Μαυρίκο προκειμένου να υποστηρίξει πως υπήρχε σχέδιο εναντίον του.ΝΕΡΙΤ-ΜΑΥΡΙΚΟΣ 2Οι «Τυπολογίες» στην ηλεκτρονική τους έκδοση αποκάλυψαν πως η σύμβαση αυτή έγινε από τη ΝΕΡΙΤ με την υπογραφή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Πέτρου Μάη, ο οποίος είχε επιλεγεί από τη ΝΔ όταν παραιτήθηκαν από τον φορέα ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Ροδόλφος Μορώνης. Η σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στη ΝΕΡΙΤ και τη Μαυρίκος ΑΕΒΕ, στις 27 Απριλίου για την προβολή της «Ακρόπολης» και των «24 ωρών».
Η μάχη για το… ύψος των δύο αρχηγών στο ντιμπέιτ αποκάλυψε την άγνοια που έχουν ορισμένοι σύμβουλοι επικοινωνίας όσον αφορά τους κανόνες της τηλεόρασης. Ο γενικός κανόνας των παραθύρων αναφέρει πως όταν υπάρχει διαφορά ύψους ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, ο σκηνοθέτης είναι υποχρεωμένος να τους βγάζει στο ίδιο ύψος. Και αυτό τηρήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του debate, εκτός από κάποιες στιγμές που φαίνεται να εμφανίζεται σε υψηλότερη θέση ο Αλ. Τσίπρας, κάτι που συνιστά ευθύνη των σκηνοθετών που βρίσκονταν στο κοντρόλ. Όμως αυτή η εικόνα δεν ήταν η κυρίαρχη της αναμέτρησης, ενώ μετά τη διαμαρτυρία Μεϊμαράκη οι σκηνοθέτες απέδωσαν και τη διαφορά ύψους.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: