Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Είχαμε αποφασίσει με τον Τσίπρα να παραιτηθούμε εάν...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη Βουλή
Αποκαλυπτικός εμφανίσθηκε για ακόμα μια φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart, υποστήριξε πως συζητούσε με τον πρωθυπουργό το ενδεχόμενο παραίτησης.

«Με τον Αλέξη λέγαμε κάθε μέρα, μήνας μπει, μήνας βγει ότι ...θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο, ένα δάνειο-φονιά που θα μας γονάτιζε οικονομικά, ότι θα παραδίδαμε τα κλειδιά των υπουργείων μας στην αντιπολίτευση και θα λέγαμε: Το έχετε ξαναϋπογράψει, το αποδέχεστε, ορίστε και τα κλειδιά» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, στο γαλικό site.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι από τις 27 Απριλίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας κατάλαβε ότι πλέον είχε αρχίσει η απαξίωσή του.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, αναφέρθηκε με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια για τον Φρανσουά Ολάντ. «Βρισκόταν εκεί, ήταν παρών, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο», είπε για το γάλλο πρόεδρο και την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις.
Τέλος, μιλώντας για το planB, υποστήριξε ότι δεν ήταν κάτι το παράλογο ή το άτιμο ή το εγκληματικό αλλά απλά ένα σχέδιο που «θα τιμωρούσε όσους θα τιμωρήσουν την Ελλάδα με το να κλείσουν τις τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: