Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ελάτε τώρα ΠΟΕΣΥ κι ΕΣΗΕΑ, μην μας θεωρείτε πια τόσο ηλίθιους

Μία φαιδρή απεργία που κατάντησε παρωδία. Μία απεργία που όχι μόνο μας κάνει κακό, αλλά μας απαξιώνει ακόμα περισσότερο στα μάτια του αναγνωστικού κοινού - το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου, άλλωστε, μας θεωρεί «αλήτες, ρουφιάνους, δημοσιογράφους».
Τριήμερη απεργία από την Κυριακή στις 6 το πρωί και η εικόνα θα είναι η εξής, στοinternet τουλάχιστον: τα sites, η συντριπτική τους πλειοψηφία, θα δουλεύουν κανονικά. Μόνο κάτι ενημερωτικά sites αριστερής συνείδησης και λογικής, συν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, θα απεργούν, όλα τα... υπόλοιπα θα ανεβάζουν ειδήσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Στην τελευταία 48ωρη απεργία έφτασαν να λειτουργούν και sites όπως εκείνα του Βήματος και της Ναυτεμπορικής. Και θα κυκλοφορήσουν τώρα και οι αθλητικές εφημερίδες, έτσι αποφάσισαν, με στέρεα και σοβαρά επιχειρήματα - διαβάστε ΕΔΩ.
Τι σόι απεργία είναι αυτή που μας φιμώνει και μάλιστα πολλές ημέρες; Τιαπαρχαιωμένος τύπος αγώνα είναι αυτός που μας αναγκάζει να σωπάσουμε; Τι θα κερδίσουν οι δημοσιογράφοι και τα σωματεία Τύπου αν κατεβάσουμε όλοι ταμολύβια μας;
Χώρια που η ΠΟΕΣΥ και το ΔΣ της αποδεικνύεται πως δεν είναι και τόσο γενναία, όταν μπροστά στην πιθανότητα να μην βγουν οι κυριακάτικες εκδόσειςοπισθοχωρούν ξεχνώντας όσα έγραφαν στις ανακοινώσεις τους ακόμα και λίγες, μόλις, ώρες πριν.
Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η απεργία που δεν προσφέρει ούτε ένα καλό (στον κλάδο μας). Ούτε ένα. Μόνο τα συμφέροντα άλλων εξυπηρετεί. Και σίγουρα και τηςκυβέρνησης. Ας λογικευτεί επιτέλους η ΠΟΕΣΥ, υπάρχουν άλλοι τρόποι αγώνα που είναι πιο αποτελεσματικοί και, κυρίως, δεν προσβάλουν τη νοημοσύνη μας. Να είμαστε όλα τα άλλα, όχι και ηλίθιοι όμως.
Υ.Γ. Το e-tetRadio θα απεργεί πάντα όταν θα υπάρχει απεργία στα ΜΜΕ. Δεν πρόκειται να τη σπάσει ποτέ. Ποτέ. Οι απεργοσπάστες ανέκαθεν ήταν η χειρότερη φάρα.
e-tetradio

Δεν υπάρχουν σχόλια: