Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το νέο ασφαλιστικό δεν αγγίζει τις βουλευτικές συντάξεις

Την ίδια στιγμή που το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο φέρνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ, μειώσεις σε μελλοντικές συντάξεις αλλά και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, οι βουλευτικές συντάξεις μένουν… ανέγγιχτες....

 
Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του Ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς κι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, όπως και αθλητές ή θύματα τρομοκρατίας που λαμβάνουν τιμητικές συντάξεις.

Διευκρινίσεις για το ζήτημα έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, διευκρινίζοντας ότι «το ν/σ δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», ήταν η εξήγηση του υπουργού Εργασίας.



Καρφί Παπαδημούλη

Με ένα καρφί περί δικαιοσύνης για όλυς σχολίασε το ζήτημα που έχει προκύψει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Και οι κατ' απονομήν συντάξεις, (βουλευτές, δήμαρχοι κ.λπ.) πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως. Είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης και κοινής λογικής», έγγραψε στο Twitter το στέλεχος του κόμματος.


Θα τα πάρουμε από τα μαντηλάκια και τις γραβάτες

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι στο ασφαλιστικό». Είπε επίσης πως στόχος είναι να προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. «Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: