Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ρήξη με τους δανειστές αν δεν σεβαστούν τις «κόκκινες» γραμμές

Σε δημοσκόπηση στον Κυριακάτικο τύπο, περίπου οι 4 στους 10 που ερωτήθηκαν πιστεύουν πως η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές αν εκείνοι δεν σεβαστούν τις «κόκκινες» γραμμές της. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (70%) κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Περίπου οι 4 στους 10 που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν πως... η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές αν εκείνοι δεν σεβαστούν τις «κόκκινες» γραμμές της, ενώ 3 στους 10 θέλουν να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση.

Ποσοστό της τάξης του 26% θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί ακόμη κι αν πιεστεί η οικονομία.

Την ίδια στιγμή, όμως, το 46,3% των ερωτηθέντων πιστεύει η κυβέρνηση θα έπρεπε να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή το συντομότερο για να κλείσει η αξιολόγηση, ακόμη κι αν τα μέτρα που απαιτούνταν για κάτι τέτοιο είναι σκληρά.

Αντίθετα, το 34,3% πιστεύει πως πρέπει να κάνει ξανά δημοψήφισμα.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου στο 27%) και η Νέα Δημοκρατία 21,4% (με αναγωγή στο 31,4%). Τρίτο κόμμα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 6% (αναγωγή 8,7%) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή στο 5,4% (με αναγωγή στο 8%) και το ΚΚΕ στο 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%).

Ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 2,6% (αναγωγή 3,8%) οι ΑΝ.ΕΛΛ. 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και Το Ποτάμι με 1,8% (αναγωγή στο 2,7%). Στο 17,8% η αδιευκρίνιστη ψήφος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: