Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Πιο νάρκισσος πεθαίνεις!

Κοσιώνη
Πολύ ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη που πήρε ο… ΓΑΠ από τη Σία Κοσιώνη. Θεωρούσαμε ότι τα ρεκόρ αυτοπροβολής και προσωπικών πλάνων σε συνεντεύξεις στην ελληνική τηλεόραση του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν άσπαστα. Και όμως η Σία Κοσιώνη με τη χθεσινή της συνέντευξη πραγματικά τα συνέτριψε! Τι ήταν αυτό θέε μου; Ζαλιστήκαμε επί δύο ώρες από...
τη συνεχή εναλλαγή των πλάνων. Κάθε 10-15 δευτερόλεπτα η κάμερα έφευγε από τον ΓΑΠ και είτε πήγαινε σε ανοικτό πλάνο με τη Σία Κοσιώνη, είτε σε γκρο πλαν της δημοσιογράφου! Τα γκρο γίνονταν ακόμη και όταν η Κοσιώνη δεν έκανε ερώτηση αλλά απλά άκουγε τις απαντήσεις του ΓΑΠ. Στη μισή συνέντευξη δηλαδή ακούμε απλά τη φωνή του ΓΑΠ και τα υπέροχα είναι αλήθεια μάτια της Σίας. ΟΚ. Το τερμάτισε η ανκοργούμαν.

ΥΓ: Το ίδιο συμβαίνει όχι βέβαια σε αυτή την έκταση σε όλες πάνω κάτω τις συνεντεύξεις που παίρνουν οι έλληνες δημοσιογράφοι στην τηλεόραση άνδρες και γυναίκες. Οι κάμερες στήνονται έτσι ώστε να υπάρχει πάντοτε πλάνο και των δύο και πάντα υπάρχουν λιγότερα ή περισσότερα πλάνα μόνο του δημοσιογράφου που ακούει τον συνεντευξιαζόμενο. Στα δυτικά ΜΜΕ σε όλες τις συνεντεύξεις ειδικά αυτού του τύπου στην καλύτερη περίπτωση για το δημοσιογράφο υπάρχει ένα ανοικτό πλάνο όταν γίνονται οι ερωτήσεις και ποτέ γκρο στο δημοσιογράφο με κάμερα πίσω από την πλάτη του συνεντευξιαζόμενου. Ακόμη και στις πιο λαιφστάιλ συνεντεύξεις (ας πούμε σε αυτές που δίνουν οι σταρ του Χόλιγουντ για την προώθηση των ταινιών) έχετε δει ποτέ έστω και ένα πλάνο του δημοσιογράφου; Ποτέ! Μόνο όταν παίρνουν σειρά να ρωτήσουν σε αυτές τις συνεντεύξεις έλληνες δημοσιογράφοι φροντίζουν να πάρει η κάμερα και δικά τους πλάνα τα οποία βλέπουμε μετά στην προβολή τους στο Μέσο που εργάζονται. Εχετε δει στα ντοκιμαντέρ και τις συνεντεύξεις του National Geographic ή του History στα οποία συνήθως μιλάνε οι πρωταγωνιστές μεγάλων γεγονότων παγκόσμιας σημασίας να εμφανίζεται έστω και σε μισό πλάνο ο δημοσιοράφος; Μια κάμερα πάνω στον συνεντευξιαζόμενο συνήθως σε ένα απλό δωμάτιο συνήθως με ένα μαύρο ή άλλο απλό φόντο για να πέφτει όλο το βάρος και φως πάνω στον συνεντευξιαζόμενο.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: