Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

«Δεν σε εμπιστευόμαστε» φώναζαν στον Καψή

Οι διάλογοι που πυροδότησαν το κλίμα στη χθεσινή συνέλευση του MEGA και οι μπροστάρηδες των κινητοποιήσεων

Οι διάλογοι από τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων του MEGA από τους Μανώλη Καψή και Θανάση Ανδρεούλη, αποδεικνύονται πιο ζουμεροί και από το ίδιο το ρεπορτάζ… Εκτός από το κλίμα – σε μεγάλο βαθμό, αποτυπώνουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι έχουν εξοργιστεί με τη διεύθυνση ειδήσεων… Και... παράλληλα αποκαλύπτουν την ποιότητα των σχέσεων ανάμεσα στη διοίκηση.
Κατά την διάρκεια της συνέλευσης η δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ Μίνα Καραμήτρου κράτησε την πιο δυναμική στάση από όλους, ενώ ήταν από τις πρώτες που μίλησε για την ανάγκη κινητοποιήσεων… Αντίθετα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Πάνος Τουμάσης – σύμφωνα.. 
με τους αυτόπτες μάρτυρες, ήταν λιγότερο εκδηλωτικός και έδειχνε να τα έχει χαμένα μπροστά στη χιονοστιβάδα των γεγονότων!
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε όταν ο Μανώλης Καψής απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε να κάνουν «υπομονή μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη που θα αποφασίσουν οι μέτοχοι» για να τον διακόψει ο Θανάσης Ανδρεούλης λέγοντας του σε έντονο ύφος – πάντα μπροστά στους εργαζόμενους: «Γιατί τους λες να περιμένουν; Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα»! Ήταν το σημείο στο οποίο ο πρώην οικονομικός διευθυντής του καναλιού δήλωσε την εκτίμησή του ότι η κατάσταση στο MEGA είναι «50-50»!
Το κλίμα βάρυνε και η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει μπαρούτι: οι δημοσιογράφοι εξοργισμένοι με τον Καψή που πριν λίγους μήνες τους ζητούσε να βάλουν πλάτη και να δεχθούν μειώσεις μισθών, ώστε οι εκδότες με τη σειρά τους να προχωρήσουν κι αυτοί στην ΑΜΚ, αρχισαν να του φωνάζουν «δεν σε ακούμε πια… Δεν σε εμπιστευόμαστε»!

Το άλλο – επίσης, «εκρηκτικό», αλλά και αποκαλυπτικό περιστατικό, ήταν όταν οι δημοσιογράφοι σε έξαλλη κατάσταση, διαμαρτύρονταν φωνάζοντας ότι ο Πεφάνης τους κορόιδεψε και επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει εμπιστοσύνη», αφού δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα και τη δέσμευση να πληρώσει στις 12 Απριλίου το υπόλοιπο του ποσού που εκκρεμούσε από το έναντι στις αρχές του μήνα… Τότε παρενέβη ο Θανάσης Ανδρεούλης για να αποκαλύψει ότι, ενώ απουσίαζε στο εξωτερικό εκείνες τις ημέρες, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Πεφάνης δεσμεύθηκε να εξοφλήσει τους μισθούς τη συγκεκριμένη ημερομηνία, του έστειλε αμέσως email λέγοντάς του: «Γιατί τα λες αυτά τα πράγματα» και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, «Δεν έπρεπε να σας πει ότι θα πληρωθείτε στις 12 Απριλίου»!
- πηγή: enimerosi24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: