Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ν.Δ.

Από το 10ο συνέδριο της Ν.Δ.Με τοποθετήσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπων της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε σήμερα το 10ο τακτικό συνέδριο της δεξιάς παράταξης, που ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή...

Χθες η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε έντονη προεκλογική χροιά, καθώς έκανε άνοιγμα προς όλα τα ιδεολογικά και πολιτικά ρεύματα που διατρέχουν τη Ν.Δ. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.
Στο παρασκήνιο οι μάχες για τα όργανα που προβλέπει το σχέδιο του καταστατικού και τη διαμόρφωση των νέων ισορροπιών είναι όπως πάντα αδυσώπητες.

Κουμουτσάκος: «Η κυβέρνηση ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα»

«Σε όλα τα θέματα η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, οι εξελίξεις προκαλούν μεγάλη και αληθινή ανησυχία. Η κυβέρνηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα και ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. υποστήριξε ότι αυτή θα κερδίσει τις εκλογές, «καθώς είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που προσφέρει λύσεις ενώ τόνισε πως το κόμμα έχει τις πόρτες του ανοιχτές».
«Η Ν.Δ. οφείλει να ξεκινήσει άμεσα μια μεγάλη εξόρμηση για την ανόρθωση της κοινωνίας» με «ενότητα, δουλειά, αποφασιστικότητα» και με στόχο τη νίκη, τόνισε στην παρέμβασή του.
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενότητας και ανανέωσης της παράταξης τονίζοντας πως η Ελλάδα ζει πολύ δύσκολες ώρες. 

Δένδιας: «Πταίσματα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση»

Στην ομιλία του ο Νίκος Δένδιας ισχυρίστηκε πως «τα λάθη που έχει κάνει η Ν.Δ. είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη Ν.Δ. και να την αποκόψει από τις ευρείες κοινωνικές μάζες, καθώς εμφανίζει τον εαυτό της σαν μαχώμενη κατά της διαπλοκής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον των νταβατζήδων που δεν τα έχει βρει, καθώς χωρίζει τους νταβατζήδες σε αυτούς που τα έχει βρει και σε αυτούς με τους οποίους δεν τα έχει βρει.
Τέλος, σημείωσε ότι Ν.Δ. έχει υποχρέωση να διευρύνει το μήνυμά της ώστε να περιλάβει το σύνολο του κόσμου. «Χρειάζεται να εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας με τρόπο σαφή. Πρέπει να εξηγήσουμε πώς το δικό μας πρόγραμμα, η φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία είναι αυτή που θα δώσει δουλειές, δεν μας φτάνουν οι λίγοι, χρειαζόμαστε τους πολλούς» τόνισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές.

Χατζηδάκης: «Ρεκόρ των δημαγωγικών υποσχέσεων»

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ των δημαγωγικών υποσχέσεων, ενώ μέσα σε 15 μήνες κατάφερε να υπογράψει δεύτερο μνημόνιο.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως κόμμα του «πρέπει να είναι ειλικρινείς και απέναντι στο κόμμα με μια ουσιαστική κυβερνητική πρόταση μακριά από λαϊκιστικές προσεγγίσεις» και τόνισε πως χρειάζεται «διαφορετική αντίληψη με ανανέωση σε πρόσωπα, θέσεις και προτάσεις.
 «Όταν κάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνεις σαφές ότι έχεις διδαχθεί από τα λάθη σου και τα λάθη των άλλων και να γίνει σαφές πως αλλάζεις ρότα. Οι πρόσφατες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε
Εξέφρασε την εκτίμηση πως ήδη τα πρώτα δείγματα είναι δείγματα αποφασιστικότητας φέρνοντας ως παράδειγμα τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ.
«Θα νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας με όποιο κόστος για να στείλουμε μήνυμα πως αλλάζουμε. Δεν θα αλλάξει η Ελλάδα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης δηλώνοντας πως πρέπει το κόμμα να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των ουσιαστικών αλλαγών.
«Χρειαζόμαστε ανανέωση και εκσυγχρονισμό με σεβασμό στην ιστορία της ΝΔ, και αυτό είναι και το πνεύμα που ενσάρκωσε και η εκλογή του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης καλώντας τους συνέδρους να στηρίξουν το αίτημα ανανέωσης.

Μπακογιάννη: «Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Σφοδρή κριτική άσκησε και στην κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας την οποία πως κάνει ότι διαπραγματεύεται. Στην παρέμβασή της δήλωσε:
Κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα τέταρτο μνημόνιο, η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τα νέα μέτρα και την φοροεπιδρομή.«Η σημερινή κυβέρνηση διαλύει κάθε παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, διαλύει την υγεία και την πρόνοια, τη δικαιοσύνη και την παιδεία, η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει. 
Η βουλευτής της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι: «Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη».
Η ίδια επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει τη Ν.Δ. και στήριξε τις προτάσεις για αλλαγές στο καταστατικό, ενώ κατέθεσε δική της πρόταση σύμφωνα με την οποία η νέα Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. θα πρέπει να έχει και αιρετούς της αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, η Ν.Δ. κάνει τη στροφή προς το κέντρο και τις κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα της είχαν γυρίσει την πλάτη.
«Όποτε η ΝΔ ακομπλεξάριστα άνοιξε τις πόρτες της και έκανε ανοίγματα, ήταν η ΝΔ του 40-45%. Όταν έκανε στροφή στον εσωτερικό της κόσμο και γινόταν μια ομάδα τότε έχανε τις εκλογές. Ο δρόμος είναι να ανοίξουμε καρδιές και ψυχές, να ενώσουμε την κεντροδεξιά και το επόμενο συνέδριο της ΝΔ θα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε.
O Άδωνις ΓεωργιάδηςO Άδωνις Γεωργιάδης | EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σκλήρη επίθεση Γεωργιάδη σε ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Φίλη

«Αρχιλαϊκιστή» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας επίσης ότι: «Πρέπει να βρούμε τον τρόπο το μήνυμα της Ν.Δ. να περνά στην κοινωνία αλλιώς θα είμαστε πάντα έρμαιο του λαϊκισμού της άλλης πλευράς που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια».
Ο αντιπρόεδρος της δεξιάς παράταξης κάλεσε τον κ. Φίλη που ήταν στο ακροατήριο να απαντήσει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τόσα πράγματα στον ελληνικό λαό χωρίς να έχει διασφαλίσει τίποτα και προέβλεψε πως ο ελληνικός λαός με το νέο μνημόνιο θα δοκιμαστεί πολύ.  
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «το μεγάλο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη είναι να καταφέρει να αλλάξει τη νοοτροπία των Ελλήνων» και τόνισε «πως η παράταξη πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός με ουσιαστικές καταστατικές αλλαγές».

Φίλης: Ανάγκη για  συγκλίσεις και συναινέσεις 

Την ανάγκη να υπάρξουν συγκλίσεις και συναινέσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας επισήμανε, ο Νίκος Φίλης.
Χαιρετίζοντας το συνέδριο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην κρίσιμη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνήσει, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για δυνάμεις στην Ευρώπη που υποτιμούν τον ευρωπαϊκό νότο και βλέπουν χώρες ως δεύτερης κατηγορίας τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να ξεφύγει η πολιτική ζωή από τον αντιπολιτευτισμό, προτάσσοντας την ανάγκη και να υπάρχουν δυνατότητες συναινέσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα.
«Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας αλλά όχι της ίδιας βαρύτητας. Όποια πολιτική δύναμη με ρεβανσιστική διάθεση αναζητά επιβεβαίωση στο παρελθόν δεν βοηθά τη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.
Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους «νταβατζήδες», τονίζοντας πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σπάσει το σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κρίση.

Μοίρας: Να στηριχθεί η κυβέρνηση στο δύσκολο έργο

Να στηριχθεί η κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της ζήτησε ο Γιάννης Μοίρας, καθώς πολεμά το ίδιο σύστημα με τους ίδιους τρόπους που πολέμησε και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων έθεσε το δίλημμα αν «σκύβουμε το κεφάλι και οδηγούμεθα στο σκοτάδι ενός νέου μεσαίωνα ή αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ευρώπη της συνοχής και της ευημερίας».
Επισήμανε πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ο Σταύρος ΘεοδωράκηςΟ Σταύρος Θεοδωράκης | EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες συμμαχίες

Για ανάγκη να υπάρξουν συμμαχίες καθώς η χώρα διολισθαίνει εκτός Ευρώπης, μίλησε για ακόμη μία φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ποταμιού δήλωσε: «Θα πρέπει να δείξετε στον ελληνικό λαό πως έχετε καταλάβει τα λάθη σας» τόνισε επισημαίνοντας πως το μεγάλο λάθος ήταν ότι τα κόμματα θεώρησαν το κράτος ως λάφυρο.
Η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε και θα αφήσει σημάδια στον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης συμπληρώνοντας πως απέτυχε γιατί όχι μόνο δεν έμαθε αλλά ενίσχυσε τα λάθη του παρελθόντος κάνοντας λόγο για «αριστερό λαϊκισμό διανθισμένο με ολίγον ακροδεξιό λαικισμό.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκρουστεί με τον λαϊκισμό και όπως είπε αν επιμείνει, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα βγει μόνο κερδισμένη».
«Όλοι έχουμε καταλάβει ότι η λύση είναι μόνο ο ρεαλισμός. Να συγκρουστούμε με τα λάθη του παλιού συστήματος, την ανομία, την αναξιοκρατία, την αναποτελεσματικότητα» είπε.

Σκανδαλίδης: «Προτεραιότητα η εθνική συνεννόηση»

Στο ίδιο πλαίσιο ο Κώστας Σκανδαλίδης πρόταξε την εθνική συνεννόηση ως προτεραιότητα για να βγει η χώρα από την κρίση, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνά θα είναι πιο δύσκολο ένα κόμμα μόνο του να την εγγυηθεί.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού, για καθυστέρηση στην αξιολόγηση, θέματα που, όπως είπε, σημαδεύουν μια χώρα που αναπαράγει την κρίση.
«Στο εσωτερικό η χώρα βιώνει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε το μνημόνιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι ανεφάρμοστο, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση συνεργασίας τα προηγούμενα χρόνια είχε θετικά αποτελέσματα.
Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε πως χρειάζεται όσοι είναι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας να συνεργαστούν.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως χρειάζεται σύγκρουση με όσους επιθυμούν τη στασιμότητα.
\«Ο κ. Τσίπρας είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Καραθανασόπουλος: Αντιλαϊκά τα μέτρα της κυβέρνησης

Για αντιλαϊκά μέτρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στην παρέμβασή του ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ μίλησε για τη «βαρβαρότητα του συστήματος» που αποκαλύπτεται από τη στάση των χωρών της Ε.Ε. απέναντι στους μετανάστες.
«Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι αρνητική εξέλιξη και η παρουσία του στην περιοχή μας προμηνύει κινδύνους» τόνισε επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις.
«Ο ελληνικός λαός με συντονισμένους αγώνες πρέπει να σταθοεί απέναντι σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις» είπε, κάνοντας λόγο και για φοροεπιδρομή και δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία η οποία θα βασίζεται σε φθηνή εργατική δύναμη χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με τον πλούτο στα χέρια των λίγων.
«Το ερώτημα είναι τι είδους ανάπτυξη χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Εμείς λέμε καθαρά ότι η μόνη λύση για τον λαό είναι η πρόταση πως πρέπει να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής με μονομερής διαγραφή του χρέους» τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: