Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τιμές και όργιο φημών γύρω από τον σουπερστάρ της μουσικής

Prince
Λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο του σουπερστάρ της φανκ μουσικής, που προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, ο Prince εξακολουθεί να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, τα media και ο τρόπος να τα εξιτάρει ήταν κάτι που γνώριζε καλά.
Σε αυτό έχει συμβάλει το γεγονός ότι ...
παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου του και τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής να καθυστερούν. Εν μέσω φημών -που δεν έχουν επιβεβαιωθεί- ότι ίσως είχε κάνει υπερβολική χρήση ναρκωτικών ή φαρμακων ή ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, το μόνο που έχουν αποκλείσει μέχρι τώρα οι ιατροδικαστές είναι το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.
Prince Λουλούδια και μπαλόνια έξω από τα στούντιο Paisley Park | AP Photo/Jim Mone
Τα πρώτα αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν επισήμως, αναφέρουν ως μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και ότι το σώμα του δεν φέρει τραύματα. Ωστόσο, οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορεί να καθυστερήσουν ημέρες, ακόμη και εβδομάδες, και τα τελικά συμπεράσματα θα δημοσιευθούν όλα μαζί.
Όπως εξήγησαν, θα εξετάσουν ολόκληρο το ιατρικό ιστορικό, το δικό του και της οικογένειάς του. Όλοι οι κοντινοί του άνθρωποι υποστηρίζουν ότι ο Prince φρόντιζε την υγεία και τη διατροφή του. Επίσης ότι ήταν άνθρωπος που έμενε συχνά επί ημέρες στο σπίτι του μόνος του, όπου δούλευε. Ωστόσο, από μικρό παιδί υπέφερε από κρίσεις επιληψίας, ενώ τα πόδια και η μέση του είχαν υποστεί βλάβες εξαιτίας των τακουνιών που φορούσε στη σκηνή, στην οποία έκανε άλματα και δύσκολες χορευτικές φιγούρες με αυτά.
Οι εισαγγελικές αρχές της Μινεσότα, όπου ζούσε ο Πρίγκιπας και όπου πέθανε, αρνούνται να δώσουν πληροφορίες σχετικά με το αν υπήρχαν στο σπίτι του συνταγογραφημένα φάρμακα, παρά το γεγονός ότι διάφορα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν ότι έπαιρνε ισχυρά παυσίπονα λόγω των ορθοπεδικών προβλημάτων του και ότι κατά την επιστροφή του από την Ατλάντα, λίγες μέρες πριν, ακολουθούσε θεραπεία για αντιμετώπιση υπερβολικής χρήσης παυσιπόνων.
Το όργιο των φημών οφείλεται και στο γεγονός ότι στις 15 Απριλίου είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο, εξαιτίας «ίωσης» όπως έλεγαν στα μέσα ενημέρωσης τότε οι οικείοι του. 

Μια μοβ τζαζ κηδεία

Το σώμα του τραγουδιστή θα παραδοθεί στην οικογένειά του τις επόμενες ημέρες, ίσως και την Παρασκευή, και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία της κηδείας του. 
Συλλυπήτηρια φτάνουν στην οικογένειά του από ολόκληρο τον κόσμο, από συναδέλφους του τραγουδιστές, ακόμη και πολιτικούς.
Οι οπαδοί του στη Νέα Ορλεάνη, πιστοί στο πνεύμα του εμβληματικού καλλιτέχνη, προγραμματίζουν μέσω Facebook μια μοβ τζαζ κηδεία, για να τον θρηνήσουν όπως μόνο εκεί ξέρουν.
Οι θρηνούντες θα είναι ντυμένοι στα μοβ, μπάντες θα κάνουν πορεία μέσα στην πόλη παίζοντας μουσική και θα απελευθερώσουν λευκά περιστέρια την ώρα της δύσης του ήλιου στην ιστορικής γειτονιάς του Τρεμ.
Prince Η Τζανέλ Μονάι τραγουδά για τον Πρίγκιπα στο τζαζ φεστιβάλ της Νέας Ορλεάνης | AP Photo/Gerald Herbert
Ήδη οι καλλιτέχνες που μετέχουν στο τζαζ φεστιβάλ της του απέδωσαν τιμές στη διάρκεια των συναυλιών.
Εκδηλώσεις προς τιμήν του Prince θα γίνουν σε όλη τη χώρα, έχουν προγραμματιστεί αγρυπνίες, ενώ πολλά εθνικά μνημεία έχουν καλυφθεί με μοβ υφάσματα.
Στη Μινεσότα, οι επίσημες αρχές οργανώνουν επίσης μια μεγάλη τιμητική εκδήλωση.

Το μήνυμα Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα μπορούσε να μη εκφράσει τα δικά του συλλυπητήρια. Στο μήνυμα που έγραψε ανέφερ ότι «ο κόσμος έχασε έναν δημιουργικό μουσικό».
Τόνισε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μισέλ περιλαμβάνονται στα εκατομμύρια των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο «που θρηνούν για την αναπάντεχη απώλειά του».
Prince Μοβ φακοί ακόμη και στον αγώνα των Los Angeles Kings, ενώ η ομάδα χόκεϊ προετοιμάζεται για τον αγώνα | AP Photo/Mark J. Terrill
Υπενθύμισε πως ο Prince είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που επηρέασαν την πορεία και τον ήχο της μουσικής σε αυτό τον βαθμό και άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους με το ταλέντο του.
Και έκλεισε το μήνυμά του με τα λόγια του ίδιου του καλλιτέχνη που είχε πει πως «ένα δυνατό πνεύμα μεταδίδει κανόνες», τονίζοντας ότι κανένα πνεύμα δεν ήταν πιο ισχυρό, τολμηρό ή περισσότερο δημιουργικό από του Prince.
Prince Μοβ και το δημόσιο κτίριο στην Ντε Μουάν της Αϊόβα | Bryan Houlgrave/The Des Moines Register via AP

Ξανά στα σινεμά το Purple Rain

Στο μεταξύ, 22 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του, θα προβληθεί στους κινηματογράφους η ταινία «Purple Rain», εμπνευσμένη από το ομώνυμο ιστορικό άλμπουμ που του χάρισε και ένα Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: