Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Για το χατίρι του Σταύρου εξαφάνισαν την άποψη του Θεοχάρη

Για το χατίρι του Σταύρου εξαφάνισαν την άποψη του Θεοχάρη
Τα Νέα δεν κρύβουν τον… έρωτά τους για το Ποτάμι
Είναι φανερό ότι ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» συμπαθεί περισσότερο τον Σταύρο Θεοδωράκη από τον Χάρη Θεοχάρη… Για την ακρίβεια, όχι μόνο τον συμπαθεί περισσότερο, φροντίζει να εξαφανίζει και κάθε αντίθετη φωνή ή άποψη προς το Ποτάμι και τον διάσημο αρχηγό του… Αφού στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας και στην εν λόγω στήλη δημοσιεύθηκαν 3 (και ολογράφως τρία) «παραπολιτικά» σχόλια σε ένα σύνολο 300 περίπου λέξεων… Στα οποία γίνεται αναφορά στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Β’ Αθήνας Χάρη Θεοχάρη… Χωρίς όμως να υπάρχει ούτε μία φράση από την επιστολή παραίτησης του βουλευτή!...

Και στα τρία κείμενα ο συντάκτης αναμεταδίδει ΜΟΝΟ όσα υποστηρίζει η πλευρά του κόμματος! Αγνοώντας επιδεικτικά τους λόγους που επικαλείται ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων στην επιστολή του. Για να είμαστε δίκαιοι όμως, μετρήσαμε πέντε λέξεις μέσα σε εισαγωγικά που αποδίδονται στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή. 5 λέξεις στις 300!
Φυσικά το πρόβλημα με την εφημερίδα δεν είναι ότι παραβιάζει την αρχή της αντικειμενικότητας… Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να είναι αντικειμενικός… Παραβιάζει όμως τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, με το να μη μεταδίδει την άποψη της μίας από τις δυο πλευρές που εμπλέκονται στο γεγονός!
Είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο η εφημερίδα αδιαφορεί για την πληροφόρηση του αναγνωστικού της κοινού, αφού τη θυσιάζει για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες, κάνοντας στην ουσία το χατίρι του Σταύρου Θεοδωράκη, «εξαφανίζοντας» τον αντίλογο!

Δείτε και μόνοι σας
Μικροπολιτικός
Σημείωση:
Πάντως να πούμε ότι η εφημερίδα φιλοξένησε πλήρες ρεπορτάζ με όλες τις απόψεις σε άλλες σελίδες.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: