Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Εχεις διαβάσει την συμφωνία?


nonews
Ο διάλογος μεταξύ του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, και του παρουσιαστή της εκπομπής "Ακραίως", Τάκη Χατζή:

Χατζ- Εχετε διαβάσει την συμφωνία (για το Σκοπιανό)?
Ζαχ- Εγω προσωπικά...

όχι.
Χατζ- Γιατί την υπερασπίζεστε δημόσια?
Ζαχ- Εμείς υπερασπιζόμαστε ενα πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων, πάνω στις οποίες χαράσσεται η συμφωνία. Βεβαίως, οι άνθρωποι που δίνουν την κατεύθυνση στα μίντια, να περιμένουν να δουν και το τελικό σημείο.
Χατζ- Εσεις δεν είστε προβληματισμένος για μια συμφωνία που δεν ξέρετε?
Ζαχ- Αυτή την στιγμή υπάρχει μια διαπραγμάτευση, δύσκολή. 
Χατζ- Η συμφωνία στο 95% εχει κλείσει. 
Ζαχ- Μα, δεν τελειώνει τίποτα στο 95%.
Χατζ- Περιμένετε. Μην είστε βιαστικός. Μαθαίνουμε από πολύ καλά πληροφορημένες πηγες οτι η ουρά αυτης της συμφωνίας μπορεί να φάει και το κεφάλι. Που σημαίνει, πως, oι λεπτομέρειες που κρύβονται στο τέλος της συμφωνίας μπορεί να ναυαγησουν αυτή την προσπάθεια.
Ζαχ- Εμεις εχουμε πει, πως, δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν κλείσουν όλα τα ζητήματα. 
Αρα, προφανώς και μισό ζήτημα να μείνει, μπορεί να οδηγήσει την συμφωνία σε αδιέξοδο. Εμείς θέλουμε να υπάρξει διέξοδος. 
Aρα ο τρόπος που συζητάμε όλο αυτό το εξαμηνο των διαπραγματεύσεων είναι πάνω σε γενικές αρχές και κατευθύνσεις και πολιτική βούληση. Θα ηταν παραλογο, την ώρα που διεξάγεται μια τέτοια διαπραγμάτευση, τις λεπτές γραμμές της συμφωνίας να τις γνωρίζουν και να τις διαπραγματεύονται σε ενα πάνελ στον ΣΚΑΙ, ή σε ενα ραδιόφωνο, ή σε μια εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: