Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Η συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για Η συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη στο επίκεντρο της θερμής συνάντησης Τσίπρα - Κόρμπιν
...στο επίκεντρο της θερμής συνάντησης Τσίπρα - Κόρμπιν

Oλόκληρη η γκάμα των σημαντικών ζητημάτων που «καίνε» αυτή τη στιγμή την Ευρώπη τέθηκε στην συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στο πλαίσιο της...
τριήμερης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ηνωμένου Βασίλειο.

Οι δύο πολιτικοί επικεντρώθηκαν και στην «ανίχνευση» δυνατοτήτων συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στο μείζον ζήτημα της ανόδου της ακροδεξιάς, ενώ εξέτασαν και τις προοπτικές του Brexit.


Στη συνάντηση, που κράτησε 1 ώρα και 40 λεπτά, συζητήθηκαν επίσης το προσφυγικό, αλλά και το Μακεδονικό, με τον Κόρμπιν να συγχαίρει τον  Α. Τσίπρα για την αντιμετώπιση των δύο ζητημάτων.

Ευρεία ανταλλαγή θέσεων και απόψεων πραγματοποιήθηκε για την οικονομία. Αμφότεροι διαπίστωσαν τις κοινές ανησυχίες επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες.

Ο Α. Τσίπρας, από την πλευρά του, ανέπτυξε όλη την πορεία της χώρας τα τελευταία 3,5 χρόνια και επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης, είχαμε σειρά υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές το 2015.

Έκανε, ωστόσο, εκτενή αναφορά στα μέτρα στήριξης του κοινωνικού κράτους, αλλά και στα μέτρα προστασίας των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Υπογράμμισε τέλος, την πρόθεση του να διευρυνθούν οι παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα, χάρη στον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: